carsko drvo

Paulovnija kao ukrasno drvo: najdekorativnije drvo

Image
Foto: pixabay

Nije nepoznato da je paulovniija savršeno drvo za ukras vrta. Donosimo vam razloge zašto je paulovnija odlična kao ukranso drvo

28.1.2019. u 11:08/ Život i stil

Japansko drvo brzog rasta ili paulovnija ističe se svojom ljepotom zbog koje je omiljeno kao ukrasno drvo. Učinite svoj vrt inovativnim uz paulovniju - carsko drvo.

Paulovnija kao ukrasno drvo ima velike listove koji potpomažu u stvaranju kisika i apsorbiranju ugljičnog monoksida. Često ga znaju saditi u velikim gradovima kako bi zagušenost bila manja i zrak čišći. Namještaj od paulovnije je iznimno kvalitetan i skup, material koji se dobije je čvrst, savitljiv i lak. 

Paulovnija kao ukrasno drvo nakon treće godine uzgoja dobiva ljubičaste i roze cvjetove zvonastog oblika. Cvjetovi su najljepši ukras paulovnije uz velike zelene lopataste listove.

Cvjetovi paulovnije kao ukrasnog drveta su veliki i puni sočnog nektara koji je privlačan pčelama. stoga, od paulovnijinog nektara može se napraviti jako ukusan i zdrav med. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog paulovnijinog cvijeta i velike krošnje – paulovnija se smatra jako dekorativnim i egzotičnim drvetom. Kada ga posadite u svoje dvorište, vjerujte nam nećete požaliti. Imat ćete predivan debeli hlad, odličan ukras u vrtu ili dvorištu i obilje mirisa koji dolaze iz divnih cvjetova. 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Upravo se čita

Image
IZNENAĐUJUĆA REAKCIJA

Poznati hrvatski olimpijac stao u obranu MMA borca s Platka: 'Branio se, nije prvi napao'

Više s weba

Pročitajte još

Image
književnost

Znate li koje su vrste lirskih pjesama?

Više s weba