POČETAK PISANJA E-MAILA

Pisanje poslovnog maila: naučite kako započeti mail na engleskom jeziku

Image
Foto: Pixabay

Pisanje poslovnog maila nije uvijek najjednostavnije, a mi smo za vas pripremili savjete kako započeti mail na engleskom jeziku

8.12.2017. u 14:12/ Vijesti.hr

Ne znate kako započeti mail na engleskom jeziku? Da bismo vam u tome pomogli, donosimo vam savjete za pisanje maila na engleskom.

Pisanje e-maila postao je gotovo svakodnevni zadatak, a tijekom pisanja vrlo je važno držati se određenih smjernica. Posebno je važno da mail pišemo profesionalno, sažeto i jasno. Na samom početku potrebno je poštivati vokabular što znači da obavezno trebate pozdraviti osobu kojoj šaljete mail. Osim klasičnog pozdrava (Hi ili Hello), potrebno je osloviti osobu (Miss, Mr. ili Mrs.).

Nakon oslovljavanja, na redu je uvod (Introduction) u kojem je potrebno naglasiti kojim povodom šaljete mail te što njime namjeravate poručiti. U glavni dio maila stavite sve detalje, podatke i informacije koje prenosite primatelju.

Važno je da pazite na pravopis i gramatiku, pogotovo kada je riječ o poslovnom pismu. U slučaju da kod nekih riječi ili izraza niste potpuno sigurno na koji se način pišu, pomozite si engleskim rječnikom.

Također pripazite da poslovni mail koji šaljete ne bude preširok i preopširan, već da sadrži isključivo najpotrebnije informacije. Pri kraju svakog maila, pa tako i poslovnog, obavezno se potpišite.

Love island UK
Superstar
Elon Musk Show
Život na vagi
default_cta
Señorita 89
Ljubav je na selu
Britain's Got Talent
Infinity Nado
default_cta

Više s weba

Pročitajte još

Image
Monostih, dvostih, trostih

Vrste strofa: prisjetite se koje vrste strofe postoje

Više s weba