Korisno znanje

Pišete važan rad? Obavezno savladajte navođenje literature knjiga

Image
Foto: Pixabay

Navođenje literature knjiga zbunjujuće nam je od samog početka kao studentima. Ipak, postoje pravila koja moramo slijediti - saznajte jednom zauvijek koja su

12.11.2018. u 10:40/ Život i stil

Navođenje literature knjiga nezaobilazan je dio svakog istraživačkog ili znanstvenog rada, eseja, seminara i drugih akadameksih radova. Svi smo kao studenti trebali naučiti pravila citiranja i navođenja literature, ali rijetki doista zapamte ista.

Saznajte uobičajena pravila za navođenje literature knjiga.

U literaturi se mora spominjati svaki izvor koji se koristili u svom radu i sve što se citirali. Na listi se autori i djela najčešće redaju abecednim redom. Postoje razna pravila za citiranje časopisa, članka, mrežnih stranica i ostalih izvora, ali ovdje ćemo se baviti samo onime što je bitno za navođenje literature knjiga. 

U kurziv se uvijek stavlja naslov knjige pa čak i ako smo koristili samo poglavlje knjige.l Poglavlje u knjizi naznačit ćemo određenim stranicama koje neće biti u kurzivu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prezime, prve slovo imena (godina). Naslov knjige. Mjesto izdavanja: izdavač. Prezime, prvo slovo imena (godina) Naslov poglavlja. U ime, prezime (Ur). Naslov knjige (str. x-y) Mjesto izdravanja: Izdavač

Više autora citira se na ovaj način: Prezime, Ime autora 1; Prezime, Ime autora 2; Prezime, Ime autora 3 (godina) Naslov knjige. Mjesto izdavanja. Izdavač. 

Upravo se čita

Image
divljali pa vikali

Detalji tučnjave na Platku: BMW-om zapeli u snijegu pa napali HGSS-ovce, nastradala i žena


Citiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

Više s weba

Pročitajte još

Image
lirika

Lirske pjesme: Koje su karakteristike lirskih pjesama?

shimmer fallback
Obrazovni sustav

Titula stručnog prvostupnika VŠS ili VSS

Više s weba