Prekrasne destinacije

Popularni gradovi u Egiptu u koje ćete se sigurno zaljubiti

Image

Egipat, piramide

Foto: Thinkstock

Gradovi u Egiptu doista odišu dugačkom tradicijom i nikada vam neće ponestati stvari za vidjeti. Međutim, znate li 3 najljepša? Otkrijte ih u nastavku

22.2.2019. u 17:00/ Život i stil

Gradovi u Egiptu posjeduju nevjerojatne prizore, spektakularnu povijest i zanimljiv život lokalnog stanovništva koji će vam uvijek nešto ispričati o svom gradu. Ovo su prave destinacije za sve one koji se odluče na dalek put. 

1. Siwa

Gradovi u Egiptu razlikuju se po tome koliko su urbani, a Siwa, koja je prava mala pustinjska oaza, se odlikuje palmama i maslinama koje iznenadno niču iz toplog pijeska. U Siwi ljudi njeguju svoju jedinstvenu kulturu, a homoseksualnost je čak uobičajena te je brak među osobama istog spola dopušten. Doživite prekrasni dvorac Shali s labirintom i sigurno smo da ćete se zaljubiti.

2. Faiyum

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Faiyum je jedan od najstariji egipatskih gradova, a naseljen je od faraonskog doba. Prepun je fascinantnih kulturnih znamenitosti poput raznih moskvi. Ovo je mjesto gdje je otkriveno stotine fosilnih ostataka te rane vrste morskih pasa, kitova i krokodila. Kosture ovih životinja možete vidjeti u pijesku diljem Faiyuma.

3. Aleksandrija

Upravo se čita

Image
'ZBUNJEN SAM I SMETEN'

Zavadlav pisao sutkinji: 'Ne pada mi na pamet baviti se vašim pitanjima, ne mislim gubiti vrijeme na vas'

Drugi grad Egipta - Aleksandrija, leži na Mediteranskoj obali i tamo se najviše osjeti 'europska' klima. Gradovi u Egiptu su lijepi, ali Aleksandrija nudi sve - urbanost, povijest i spektakularne prizore poput Aleksandrijske knjižnice. Uživajte u širokim ulicama i otvorenim vrtovima. Nekada je ovo bi centar grčke civilizacije, a danas je sve veća meka za turiste.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

Više s weba

Pročitajte još

Image
Riječi utjehe

Izražavanje sućuti bonton: pravila kod izražavanja sućuti

Više s weba