Ukrasno bilje

Posadite ukrasne sobne biljke koje je nemoguće uništiti

Image
Foto: Pixabay

Ukrasne sobne biljke mogu u potpunosti promijeniti prostor u kojem živite i dati mu novi sjaj. Unesite malo boje uz ove izdržljive biljke koje ne traže puno

16.10.2018. u 11:47/ Život i stil

Ne morate biti vrsni vrtlar da bi svoj dom obogatili zelenilom i podignuli monotonu atmosferu. Odlučite se za sljedeće izdržljive ukrasne sobne biljke koje vam sigurno neće oduzimati previše vremena. 

Paprat

Paprat je biljka idealna za bilo koju prostoru pa tako paše u viseću lončanicu u kuhinji, ali i u teglicu u dnevnom boravku. Nije ljubitelj sunčeve svjetlost jer njezina tradicija diktira da raste na šumskom tlu gdje je zaštićena od sunca razgranatim krošnjama. Voli vlagu pa je potrebno zalijevati je i ponekad prskati listove. 

Sanseverija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sanseverija se još zove i svekrvin jezik, a karakteristična je po uspravnom, dugačkim i debelim listovima. Omiljena je biljka spavaćih soba jer pročišćava zrak i uklanja štetne čestice te omogućava bolji san. Ne preferira previše vode, a lako raste na sjenovitim mjestima. 

Begonija

Upravo se čita

Image
375 tisuća tona

Gomila mulja brine stanovnike Ivanje Reke! Potraga o tempiranoj ekološkoj bombi na rubu Zagreba

Ukrasne sobne biljke s cvjetovima nisu uvijek izdržljive, ali biljka koju nije teško održavati, a ima cvjetiće je begonija. Postoji više vrsta ove impresivne biljke čiji su cvjetovi jarkih ružičastih ili žutih boja. Bitno im je da je tlo dovoljno vlažno, a voli toplija područja. Ne treba mi sunčeva svjetlost od 0 do 24, štoviše, to ih isušuje. 

Kaktus

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukrasne sobne biljke ubrajaju i kaktuse koji su daleko najlakši za održavati, a nimalo ne kaskaju u atraktivnosti. Najveće su im vrline dugi životni vijek i minimalna briga pa čak i veličina kojih ima mnogo. Manje kaktuse možete tako kombinirati, a veći izgledaju doista impresivno u bilo kojem kutku doma. 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

Više s weba

Pročitajte još

Image
Literatura

Pisanje brojeva slovima - osnovna pravila za pisanje brojeva

Više s weba