vrtlarstvo

Povrće u ožujku: što saditi u ožujku?

Image

povrce, šparoge

Povrtnjak u proljeće možete obogatiti raznovrsnim kulturama koje će vas uveseljavati kroz ljeto i jesen. Otkrijte što sve s prvim zrakama sunca treba posaditi od povrća u ožujku

26.3.2019. u 19:18/ Život i stil

U ožujku se tlo presjetveno priprema za sjetvu i sadnju povrća te se provodi zaštita povrća od bolesti i štetnika. Kalendar radova u vrtu se nastavlja s proljetnim danima te pripremom presadnica za izlazak na polje što znači i često provjetravanje i snižavanje temperature u plastenicima. 

Povrće u ožujkuzapočinje sadnju tijekom ožujka u zaštićenim prostorima kada je vrijeme za sadnju presadnica rajčice, patlidžana, paprike i krastavaca. Za bolji i kvalitetniji prinos postavlja se folija za malčiranje, a presadnice se njeguju pravilnim zalijevanjem, prozračivanjem i ishranom. Provodi se zaštita povrća u ožujku od bolesti i štetnika.

Što se sve sije od povrća u ožujku?

Na otvorenom prostoru siju se bob-mahunar, cikla, grašak, pastrnjak, mrkva, peršin, šparoga, crni korijen, blitva, rotkva, rotkvica, špinat. Na otvorenom polju sade se kupus, kelj i salata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
EDUKACIJA

Aktivna i pasivna konta

Više s weba