Pisana komunikacija

Pozdrav na engleskom: kako pravilno započeti e-mail na engleskom?

Image
Foto: Pixabay

Pozdrav na engleskom može biti pomalo kompliciran u pisanju e-maila. Potrebno je naučiti što je dovoljno profesionalno, a što previše hladno. Otkrijte u vodiču

12.11.2018. u 10:27/ Život i stil

Pozdrav na engleskom nije kompliciran u stvarnom životu, ali u pisanoj komunikaciji mnoge može zbuniti. Ponekad zazvuči previše službeno i hladno, a s druge strane može ispasti posve neprofesionalno i previše blisko. 

Saznajte koji pozdrav na engleskom je prikladan za određeni tip e-maila. 

Vrste pozdrava

Hi

Pozdrav "hi" univerzalan je početak svakog maila. Smatra se idealnim za gotovo svaki tip komunikacije, osim ako se radi o doista službenim prilikama. Jednostavan je, prijateljski nastrojen i direktan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dear

"Dear" je na hrvatskom "Dragi/a" i prikladan je pozdrav na engleskom za formalne mailove. Koristimo ga kada pišemo osobi na nekoj određenoj poziciji primjerice "Dear general Smith."

Upravo se čita

Image
sve se komplicira

Zambijski ured za migraciju: 'Hrvate čeka kazneni progon, sutra bi trebalo biti novo ročište'

Greetings

Vrlo često se nađemo u situaciji kada zapravo ne znamo točnu osobu kojoj pišemo. Najčešće do toga dolazi kada kontaktiramo neku veću organizaciju koja ima samo PR službu, a ne konkretnu osobu za kontakt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hi there

Ovaj je pozdrav na engleskom odlično rješenje za grupne mailove. Dovoljno je prijateljski, a opet nije neprofesionalan. Ne morate navoditi ime svake osobe kojoj se obraćate, a dovoljno je prisan da se svi osjećaju uključeno. 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

Više s weba

Pročitajte još

Image
osobni dokumenti

Provjera VAT broja - što je VAT broj i kako ga provjeriti?

Više s weba