Briga o najmlađima

Pranje odjeće za novorođenče - savjeti za pravilno pranje

Image
Foto: Thinkstock

Dobili ste novog malenog člana obitelji ili iščekujete jednog? Prilikom pripreme obratite pažnju na pranje odjeće za novorođenče jer je bebina koža jako osjetljiva.

8.4.2018. u 13:19/ Vijesti.hr

Ako se prvi put susrećete s pranjem odjeće za novorođenčad sigurno imate puno pitanja. Naime, koža najmlađih je iznimno osjetljiva i bebe vrlo lako dobiju osip jer nisu otporne na onečišćenja i bakterije.

Mnogi tvrde da pranje odjeće za novorođenče zahtjeva iznimno visoke temperature. Pritom mislimo na pranje na 90 stupnjeva koje bi trebalo uništiti sve bakterije. No je li istina da su visoka temperatura i glačanje parom dovoljno da eliminira sve nečistoće prilikom pranja odjeće za novorođenče?

Nažalost, bakterije su posvuda oko nas, a budući da ih nije moguće vidjeti golim okom nikad ne možemo biti sigurni da smo ih eliminirali. Ipak, važno je potruditi se i poštovati pravila za pranje odjeće za novorođenče jer ona uvelike povećavaju naše šanse.

Image
Foto: Thinkstock
Image
Thinkstock

Prvo je važno nabaviti kvalitetne deterdžente primjerene za osjetljivu kožu.
Raspitajte se u trgovini i pokušajte pronaći tekuće deterdžente predviđene, među ostalim, i za osjetljivo pranje kao što je pranje odjeće za novorođenče. Radi se o deterdžentima koji se pravilno rasporede po odjeći zbog čega nema ostataka koji se na kraju ne isperu s iste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz istog je razloga važno nikada ne pretrpavati perilicu rublja prilikom pranja odjeće za novorođenče jer nagužvanost u perlici može uzrokovati slabo ispiranje dijelova tkanine. Zaostali se deterdžent tada osuši i dijelovi tkanine se stvrdnu što nije ugodno na bebinoj osjetljivoj koži.

Preporuka je da dječje pelene perete na najviših 90 stupnjeva, dok je ostalu odjeću dovoljno kuhati na 60 stupnjeva.

Upravo se čita

Image
375 tisuća tona

Gomila mulja brine stanovnike Ivanje Reke! Potraga o tempiranoj ekološkoj bombi na rubu Zagreba

Nadalje, postoje vrste omekšivača koje su klinički testirane i primjerene su za bebinu kožu zbog čega mogu biti dobar odabir u pranju odjeće za novorođenče.

Kada ste gotovo s pranjem vrijeme je za sušenje odjeće za novorođenče što je najbolje obaviti na svježem vanjskom zraku. Nakon što se odjeća osušila jako ju je važno dobro i detaljno izglačati jer je poznato da glačalo svojim djelovanjem eliminira bakterije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
Literatura

Pisanje brojeva slovima - osnovna pravila za pisanje brojeva

Više s weba