SAVJETI ZA PRANJE ZAVJESA

Pranje zavjese za tuš: kako najjednostavnije oprati zavjesu za tuš

Image
Foto: Pixabay

Pranje zavjese za tuš potrebno je obavljati svaka tri do četiri mjeseca, ovisno o tome u kakvom je zavjesa stanju

31.1.2018. u 7:31/ Vijesti.hr

Pranje zavjese za tuš nije potrebno samo zbog čistoće, već i zbog održavanja pravilne higijene. Pojava bakterija na zavjesama u kupaonicama može uzrokovati pojavu alergija, neugodnih mirisa te nastanak plijesni. Da bismo vam pomogli u čišćenju, donosimo vam korisne i praktične savjete za pranje zavjese za tuš.

Zavjesu za tuš najbolje bi bilo prati svaka tri do četiri mjeseca, ovisno o tome u kakvom su stanju. Logično je da starije zavjese trebamo čistiti nešto češće, prvenstveno jer se mnogo brže uprljaju. Pranje zavjese za tuš nije komplicirano ni zahtjevno, a uključuje nekoliko osnovnih koraka.

Kod pranja zavjese za tuš može vam pomoći soda bikarbona. Skinite zavjese, stavite ih u perilicu te zajedno s deterdžentom dodajte i nekoliko žličica sode bikarbone. Najbolje je da zavjesu perete na 30 ili 40 stupnjeva, kako je ne biste oštetili. Nakon pranja, zavjesu za tuš ostavite da se osuši.

Osim sode bikarbone, odlično rješenje za čiščenje zavjese od plijesni i ostalih nečistoća je izbjeljivač. Stavite ga zajedno s deterdžentom u perilicu na nekoliko minuta, a važno je da zavjese perete na niskoj temperaturi. Izbjeljivač će ukloniti i najtvrdokornije mrlje te plijesan koja može uzrokovati velike probleme sa zdravljem. U perilicu možete dodati i nekoliko pamučnih ručnika kako bi zavjesa za tuš ostala ravna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
Slike koje pobuđuju maštu

Pjesničke slike: Otkrijte vrste pjesničkih slika

Više s weba