Njega biljke

Prihrana kaktusa: saznajte kako pravilno njegovati kaktuse

Image
Foto: Pixabay

Kaktusi glase za vrlo izdržljive biljke. No, za njih postoje određena pravila. Prihrana kaktusa, zalijevanje i njega bitni su za rast. Otkrijte sve na vrijeme

20.2.2019. u 13:27/ Život i stil

Kaktusi su uvijek na glasu kao izdržljve biljke koje je doista teško uništiti. Međutim, sukulenti i kaktusi ipak trebaju određeni stupanj njege. U obzir je bitno uzeti zalijevanje, prihrana kaktusa, dovoljna količina svjetlosti i drugo.

No, sve kreće od tla u kojem smo zasadili našu pikavu biljku. Upravo se zato početnicima preporuča da investiraju u supstrat za kaktuse. Uvijek treba birati one čija je baza treset te imaju dovoljno vlakana i pijeska. Korisno je dodati kamenčiće kako bi supstrat bio dovoljno propusan. 

Zalijevanje kaktusa stavka je zbog koje mnoge biljke propadnu. Kaktusi ne trebaju mnogo vode, ali krivo je misliti da je ne trebaju uopće. Imajte na umu da kaktuse treba zalijevati kada je zemlja gotovo sasvim suha. 

Prihrana kaktusa jednako je bitna za uspješan rast. No, za razliku od cvijeća, kaktus prihranu treba u manjim količinama. Prihrana kaktusa ne odnosi se na tek posađene jedinke jer se one prvo trebaju ukorijeniti. 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
Porezni obveznici

Znate li što je porezni broj

shimmer fallback
Obrazovni sustav

Titula stručnog prvostupnika VŠS ili VSS

Više s weba