PRIJE SADNJE

Priprema tla za sadnju paprike u samo nekoliko koraka

Image
Foto: Pixabay

Priprema tla za sadnju paprike podrazumijeva oranje, usitnjavanje, uređivanje te gnojidbu. Pogledajte kako bi trebala izgledati priprema tla za sadnju paprike

22.7.2018. u 19:47/ Život i stil

Priprema tla za sadnju paprike vrlo je važan postupak da bi posađena biljka mogla što uspješnije rasti i davati što kvalitetnije plodove. Da bismo vam pomogli u pripremi tla, donosimo vam savjete kako bi priprema tla za sadnju paprike trebala izgledati.

Sa pripremom tla za sadnju paprike najbolje je započeti u jesenskim mjesecima kada su vremenski uvjeti najpogodniji za početak sadnje. Zemlji je najprije potrebno kvalitetno oranje, i to najbolje na nekih 30-ak centimetara dubine.

Zatim se tlo usitnjava, poravnava te uređuje, ovisno o njegovim prohtjevima i načinu sadnje. Prije sadnje paprike, podrazumijeva se i gnojidba tla. Razlog je taj što je paprika biljka koja iz tla izvlači velike količine kalija, dušika i fosfora.

Paprika će najbolje uspijevati na svijetlom i sunčanom mjestu u vrtu, a posebno traži velike količine topline. Osjetljiva je na niske temperature, od kojih ju je potrebno dodatno zaštititi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
EDUKACIJA

Književna vrsta pjesme

Više s weba