KVALITETNA PRIPREMA

Priprema tla za sadnju trave: savjeti za pripremu

Image
Foto: Pixabay

Priprema tla za sadnju trave obavezna je ako želite uzgojiti lijep travnjak. Evo kako izgleda pravilna priprema tla za sadnju trave

27.7.2018. u 6:08/ Život i stil

Planirate li sadnju trave, potrebno je da znate koliko je pritom važna kvaitetna priprema tla. Da bismo vam u tome pomogli, objasnit ćemo vam kako točno izgleda priprema tla za sadnju trave.

Razmišljate o sadnji travnjaka i rado biste napokon imali ljepšu i mnogo uredniju okućnicu? Ako je vaš odgovor da, donosimo vam savjete koji će vam pomoći da posadite trave u svom vrtu. Prije sadnje trave potrebno je dobro pripremiti zemlju na kojoj namjeravate saditi.

Samo pravilnom i temeljitom pripremom tla trava može uspijevati i pokazati rezultate. U slučaju da je tlo neravno, u njemu se nalazi kamenje ili nešto drugo što ometa strukturu zemlje, najprije je potrebno dobro ga izravnati i ukloniti kamenje.

Sljedeće na redu jest uklanjanje već postojeće trave i korova na terenu gdje namjeravate saditi travu. Priprema tla za sadnju trave podrazumijeva i gnojenje terena. Za to najčešće koristimo mineralno i/ili organsko gnojivo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako obrađeno, ostavite tlo da odstoji otprilike dva do tri tjedna. Razlog za to je taj što će u tom vremenskom razdoblju čak i oni najmanji korovi (koje niste uspjeli ukloniti tijekom obrade) lagano izrasti na površinu. Prije sadnje trave potrebno je samo još ukloniti i njih te je vaš teren spreman za sadnju trave.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Upravo se čita

Image
EKSKLUZIVNO!

Prvi put za naše kamere progovorio HGSS-ovac napadnut na Platku: 'Sve mi je stresno'

Više s weba

Pročitajte još

Image
Gramatika

Padeži u hrvatskom jeziku: savladajte bitan alat pisanja i izražavanja

shimmer fallback
Obrazovni sustav

Titula stručnog prvostupnika VŠS ili VSS

Više s weba