sredstvo protiv žohara

Prirodno sredstvo protiv žohara - kako se na prirodan način riješiti žohara

Image
Foto: pixabay.com

Žohari su stvarali probleme generacijama prije nas, koje su pronašle načine i prirodna sredstva za borbu protiv žohara. Koja su to sredstva i kako ih koristiti

28.9.2017. u 11:23/ Vijesti.hr

Na tržištu postoje brojna sredstva koja su osmišljena za borbu protiv žohara, no žohara se možete riješiti i na prirodan način, odnosno prirodnim sredstvima protiv žohara koja su koristile i usavršavale generacije u prošlosti.

Jedno od prirodnih sredstava protiv žohara je boraks. Boraks je prirodan spoj bora, natrija i kisika, a upotrebljava se i u medicini. Ovo prirodno sredstvo protiv žohara je savršen način da se riješite ovih nametnika. Ukoliko nemate kućne ljubimce ili djecu boraks možete koristiti u cijelom domu. Ovo prirodno sredstvo protiv žohara bit će još učinkovitije ako u smjesu boraksa dodate malo šećera kako biste privukli žohare.

Ako imate djecu ili kućne ljubimce, kao prirodno sredstvo protiv žohara umjesto boraksa možete koristiti kremenu zemlju. Stavite ju na prostirke i tepihe i ostavite najmanje 48 sati prije usisavanja. Kremena zemlja potpuno je sigurna za kućne ljubimce i ljude. Ovo prirodno sredstvo protiv žohara djeluje tako da oštećuje površinski hitinski sloj žohara, nakon čega dolazi do dehidracije i žohari ugibaju.

Prirodno sredstvo protiv žohara je i sprej od mačje metvice koji jednostavno možete i sami napraviti, tako da u vodi 15 minuta kuhate malo mačje metvice. Kad se uhladi ulijte ju u bocu s raspršivačem i raspršite po kući, posebice u blizini rupa u zidovima ili pukotina koji služe kao ulazna vrata za žohare.

Sprej od mačje metvice za ljude je siguran, no ukoliko u svom domu imate mačku, ovo prirodno sredstvo protiv žohara najbolje je ne koristiti, jer može imati halucinogeni utjecaj na mačku.

Više s weba

Pročitajte još

shimmer fallback
Obrazovni sustav

Titula stručnog prvostupnika VŠS ili VSS

Image
ŠTETOČINE I NAMETNICI

Soda bikarbona i lisne uši

Više s weba