ISTEK ROKA TRAJANJA

Rok trajanja kozmetike: kada ističe rok trajanja kozmetike?

Image
Foto: Pixabay

Rok trajanja kozmetike mnogo ovisi i o tome na koji način čuvate kozmetičke proizvode i kako se o njima brinete

17.3.2018. u 18:47/ Život i stil

Kod korištenja kozmetike važno je pripaziti na rok trajanja jer stara kozmetika može izazvati neželjene posljedice na vašoj koži. Da bismo vam u tome pomogli, donosimo vam sve što niste znali o roku trajanja različite kozmetike.

Na ambalaži većine kozmetičkih proizvoda pronaći ćete označeni rok trajanja. Međutim, vrlo je važno naglasiti da se navedeni rok trajanja odnosi isključivo na period prije otvaranja samog proizvoda. Rok trajanja kod većine kozmetike kreće se oko godine dana, ovisno o tome o kakvoj se kozmetici točno radi.

Osim roka trajanja, o stanju kozmetike mnogo će ovisiti i način na koji za nju brinete. Kozmetiku ne biste smjeli izlagati jakom suncu i velikoj vrućini, trebali biste je držati na sobnoj temperaturi te na suhom, po mogućnosti i mračnom prostoru. Nakon šest mjeseci korištenja kozmetiku obavezno provjerite jer vam njena struktura također može reći mnogo o tome može li se i dalje koristiti ili ne.

Kozmetika kojoj je istekao rok trajanja imat će čudan i drugačiji miris, a i sama tekstura bit će drugačija. Izgleda li vam da je kozmetika promijenila izgled, boju ili miris, nemojte je koristiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
UZGOJ I ODRŽAVANJE

Mirni ljiljan: sve o cvijetu koji pročišćava zrak

Više s weba