Ljepota i zdravlje

Rok trajanja šminke - znate li kada je vrijeme za opraštanje s omiljenim ružem?

Image
Foto: pexels.com

Kada žene pronađu savršenu nijansu pudera ili ruža, gotovo je nemoguće uvjeriti ih da nakon određenog vremena bace proizvod. Ipak, vremenom se tekstura mijenja.

21.3.2018. u 8:47/ Vijesti.hr

Nakon određenog vremena dobro je provjeriti jesu li se dogodile neobične promjene u teksturi proizvoda koje upućuju na to da je rok trajanja šminke istekao.

Image
Foto: pexels.com
Image
pexels.com

Prije svega važno je prekontrolirati puder s obzirom da on zahvaća najveću površinu lica i ulazi u pore kože. Ako vam se čini kako je tekućina pudera postala nekonzistentna, odnosno da se od guste tekućine odvojio uljani sloj, rok trajanja šminke je istekao i vrijeme je da puder bacite!

Što se tiče proizvoda u prahu, poput pudera u kamenu ili rumenila, važno je držati ih na suhom i hladnom mjestu zbog čega će takvi proizvodi moći vrijediti godinama.

Rok trajanja šminke za usne najčešće je godina do dvije dana. Preciznije, ako koristite sjajilo za usne i primijetite da postaje sve ljepljivije, prestanite ga koristiti. Kada govorimo o nešto dugotrajnijem ružu pripazite na njegovu teksturu i miris. Naime, ako ruž ima pastelni miris ili postane previše kremast, njegovu je trajanju došao kraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
književnost

Znate li koje su vrste lirskih pjesama?

Više s weba