SAVJETI ZA UZGOJ ZUMBULA

Sadnja, održavanje i zalijevanje zumbula u tegli

Image
Foto: Pixabay

Ne znate kako izgleda zalijevanje zumbula u tegli? Ne brinite, mi vam donosimo vodič koji će vam u tome pomoći

20.2.2018. u 15:59/ Život i stil

Zumbul (lat. Hyacinthus) proljetno je cvijeće koje nije teško uzgojiti, a možete ih držati u vrtu, ali i u stanu. Da bismo vam pomogli u uzgoju ove biljke, donosimo vam savjete za sadnju, održavanje i zalijevanje zumbula u tegli.

Idealno vrijeme za sadnju lukovica zumbula je jesen, a nakon cvatnje možete ih premjestiti u tegle. Zumbuli u prosjeku procvjetaju nekoliko mjeseci nakon sadnje. Što se tiče samog uzgoja zumbula u tegli, on nije nimalo kompliciran. Važno je da tegla bude dovoljno duboka i široka kako bi se korijenje moglo normalno razvijati. Zumbulu najviše odgovara hranjiva i propusna zemlja, neutralne ili slabije kiselosti. Zumbul će najbolje uspijevati na sunčanim mjestima, pa je idealan za držanje na balkonu ili u njegovoj blizini.

Tulipani nemaju prevelike zahtjeve za vodom pa ih nije potrebno prečesto zalijevati. Preporučuje se da ih se zalijeva isključivo kada se po zemlji može zaključiti da je suha. Dva do tri puta tjedno sasvim je dovoljno, s time da je u ljetnim mjesecima dobro zalijevati nešto češće. U sunčanim i vrućim danima biljku možete poprskati običnom vodom.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
Pravila u pisanju

Znate li što označuju zbirne imenice?

Više s weba