uzgoj povrća

Sadnja paprike u tegli: Kako uspješno uzgojiti papriku na balkonu?

Image
Foto: pixabay.com

Uzgoj minijaturnog povrća u posudama na balkonu sve je popularnije, a kako da sadnja paprike u tegli prođe uspješno, saznajte u nastavku

14.9.2019. u 0:00/ Život i stil

Uzgoj minijaturnog povrća u posudama na balkonu je sve popularnije, a činjenica je da će svo povrće na taj način lakše uspijeti kada dođu niske temperature i prvi mrazovi. Ovih se uvjeta trebate držati kako bi uspješno uspjela sadnja paprike u tegli.

U malim urbanim vrtovima na balkonima i terasama uspijevat će sve one vrste povrća koje podnose hladnoću odnosno koje mogu nastaviti rasti nakon mrazeva jer se neće smrznuti pa tako i paprika. 

Važno je znati da mlado povrće treba dublje tegle oko 12 cm i 25 cm promjera. Također, povrću moramo osigurati kvalitetno tlo i češće ga prihranjivati. 

Ako želite osigurati da sadnja paprikeu tegli bude uspješna, zimi ih treba utopliti kako se ne bi smrznule. Primjerice, agrotekstilom (materijalom sličnim flisu) ili stiroporom za izolaciju obložite tegle. Ili, pak drugim plastičnim materijalima poput folije. Površinu zemlje pokrijte slojem slame ili lišća.

Sada znate kako uspješno obaviti uzgoj paprike i kako da sadnja paprike u tegli bude uspješna.

Večera za 5
Superstar
Elon Musk Show
Život na vagi
Señorita 89
default_cta
Ljubav je na selu
Britain's Got Talent
Obiteljske tajne

Više s weba

Pročitajte još

Image
Monostih, dvostih, trostih

Vrste strofa: prisjetite se koje vrste strofe postoje

Više s weba