Povrtnjak i radovi u vrtu

Sadnja povrća u ožujku - Najvažniji radovi u vrtu za sadnju povrća u ožujku

Image

Sadnja povrća u ožujku

Foto: www.pixabay.com

Ako krećete u sadnju povrća u ožujku na vrijeme se pripremite i saznajte sve informacije a mi vam u nastavku donosimo nekoliko savjeta za sadnju povrća u ožujku

15.11.2019. u 11:26/ Život i stil

Kalendar sjetvenih radova u vrtu dijeli se prema godišnjim dobima, a u svakom se mjesecu sadi određeno povrće, a mi u nastavku pišemo više o tome kako izgleda sadnja povrća u ožujku i koji su to radovi u vrtu u ožujku.  

Sadnja povrća u ožujku se u pojedinim krajevima razlikuje od mjeseca do mjeseca. 
Iako je često tijekom ožujka lijepo vrijeme, ne savjetuje se žuriti s glavninom sjetve nakon samo par lijepih sunčanih toplih dana.

Vrijeme je još uvijek varljivo, još su moguće kiše koje mogu jako nabiti zemlju i tako u kombinaciji s hladnim tlom znatno umanjiti klijavost posijanog sjemenja. 
Sadnja povrća u ožujku neka započne kada osjetite da je za to došlo pravo vrijeme.
Na otvorenom prostoru siju se brokula, cikla, mahuna, mrkva, krastavci, lubenice, dinja, peršin, rajčica, paprika, patlidžan, tikvice, podzemna koraba, rotkva, rotkvica, špinat, crni korijen, kupus, kelj, korabica, šparoga, poriluk, salata.
Ožujak je idealan mjesec za sadnju pojedinih vrsta ukrasnog bilja, a posebno je pogodan za proljetnu sadnju ruža. Tijekom ovog mjeseca trebalo bi prorijediti i presaditi ljekovito i začinsko bilje.
Provodi se zaštita povrća od bolesti i štetnika. Na otvorenom prostoru siju se bob-mahunar, cikla, grašak, pastrnjak, mrkva, peršin, šparoga, crni korijen, blitva, rotkva, rotkvica, špinat. Na otvorenom polju sade se kupus, kelj i salata.
Sadnja povrća u ožujku po sjetvenom kalendaru povrća, rezervirana je za sadnju presadnica, i to krastavaca, paprike, patlidžana i rajčice. 
Na otvorenom prostoru još možemo saditi i bob, crni korijen, pastrnjak, šparogu i špinat.
Sadnja povrća u ožujku prvenstveno podrazumijeva predsjetvenu pripremu tla za sjetvu i sadnju povrća te se provodi zaštita povrća od bolesti i štetnika. 
Nastavlja se s pripremom presadnica za izlazak na polje u proljetnim danima. 
Ožujak je udarnički mjesec za radove u vrtu i sadnju povrća u ožujku.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Matematika

Površina kruga - Koja je formula za površinu kruga?

Više s weba