SAVJETI ZA SADNJU

Sadnja trave: savjeti za sadnju trave

Image
Foto: Pixabay

Sadnja trave uključuje pripremu terena, pravilno raspoređivanje sjemena te odabir odgovarajuće zemlje

30.6.2017. u 10:00/ Život i stil

Sadnja trave nije zahtjevna ni komplicirana, ali je potrebno držati se određenih pravila. Da bismo vam u tome pomogli, donosimo vam savjete za sadnju trave.

Uređen travnjak ukras je svakog dvorišta i okućnice, a možete ga imati i vi. Važan korak do savršenog zelenog pokrivača jest sadnja trave. Sadnja trave nije komplicirana ni zahtjevna, ali je ipak potrebno pridržavati se nekih određenih pravila. Prije sadnje dobro razmislite kakav zapravo travnjak želite te na kojim ga mjesta namjeravate uzgajati.  

Sljedeća na redu je temeljita priprema terena. Uklonite sav korov koji bi mogao ometati rast trave, sjeme ravnomjerno rasporedite po površini te sve prekrijte zemljom. Pobrinite se da zemlja bude svježa i bogata hranjivim sastojcima.

Nakon prvog sijanja obavezno ju zalijte, a zalijevanje je potrebno obavljati barem jednom tjedno. Živite li na području gdje nema dovoljno padalina i prevladavaju visoke temperature, najbolje je da postavite prskalice za vodu. Prskalice za vodu same će zalijevati mladu travu te vam tako uštedjeti vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolje vrijeme za sadnju trave je sredina proljeća, odnosno razdoblje prije visokih temperatura i suša. Osim toga, sredinom proljeća više nema opasnosti od naglog zahlađivanja ili mraza. nakon desetak dana već bi se morale pojaviti prve vlati trave.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Upravo se čita

Image
divljali pa vikali

Detalji tučnjave na Platku: BMW-om zapeli u snijegu pa napali HGSS-ovce, nastradala i žena

Više s weba

Pročitajte još

Image
Ponavljanje gradiva

Vrsta stiha: znate li koje vrste stiha postoje?

shimmer fallback
Obrazovni sustav

Titula stručnog prvostupnika VŠS ili VSS

Više s weba