PRAVILA KORIŠTENJA

Savjeti za korištenje: Znate li kako se koristi sauna?

Image
Foto: Pixabay

Razmišljate o tome da posjetite saunu, ali ne znate kako se sauna koristi? Donosimo vam osnovne savjete koji će vam pomoći u snalaženju

28.6.2018. u 20:08/ Vijesti.hr

Sauna je posebno zagrijana prostorija koju uglavnom možemo pronaći na bazenima i u wellness centrima. Najčešće se koristi u svrhu što kvalitetnijeg opuštanja, ali i čišćenja tijela. Donosimo vam savjete kako se koristi sauna.

Boravak u sauni predviđen je na trajanje do sat vremena, a redoviti korisnici mogu u sauni ostati i duže (ako nemaju zdravstvenih problema). Važno je spomenuti da to uključuje povremene stanke. Osim toga, tijekom samog boravka u sauni, svi korisnici moraju biti tihi i mirni kako pritom ne bi ometali ostale ljude u njihovom opuštanju.

Saunu možete bez problema koristiti tijekom cijele godine, a prije korištenja dobro je onaviti temeljito tuširanje. Nakon tuširanja, dobro se obrišite jer se suha koža mnogo brže znoji od mokre. Logično.

Prije ulaska u saunu također je obavezno skinuti obuću, a u nekim je saunama dozvoljeno imati odgovarajuće papuče. U gotovo svim saunama sjedite na ručniku, koji vam ujedno služi i za pokrivanje intimnih dijelova tijela, isključivo zbog higijene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sauni nije dozvoljeno nošenje kupaćih kostima već isključivo ručnika i ogrtača.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Monostih, dvostih, trostih

Vrste strofa: prisjetite se koje vrste strofe postoje

Više s weba