SVE O FAKULTETIMA

Saznajte koja je razlika između sveučilišta i veleučilišta

Image
Foto: Pixabay

Zanima vas koja je razlika između sveučilišta i veleučilišta? Donosimo vam glavnu razliku između ova dva fakulteta

27.11.2017. u 18:47/ Život i stil

U slučaju da još uvijek ne znate u čemu se razlikuju ove dvije vrste fakulteta, mi smo za vas izdvojili koja je zapravo najveća razlika između sveučilišta i veleučilišta.

Sveučilište se može definirati kao institucija koja provodi visoko obrazovanje. Ono po čemu se razlikuje od veleučilišta jest činjenica da se na sveučilištu provodi sveučilišni studij. Veleučilište je visoko učilište na kojem se provodi stručni studij.

Sveučilišni studij obuhvaća tri razine, a to su preddiplomski, diplomski i poslijediplomski studij. Preddiplomski studij traje tri ili četiri godine, a njegovim završetkom stječe se akademska titula sveučilišni prvostupnik (baccalaureus), uz naziv završene  struke.

Nakon završetka diplomskog studija, student stječe akademsku titulu magistra. Posljednja razina sveučilišnog studija je poslijediplomski studij koji nosi titulu doktora znanosti ili doktora umjetnosti, ovisno o fakultetu.

Za razliku od sveučilišnog, stručni studij ima samo dvije razine: stručni studij i specijalistički diplomski stručni studij. Završetkom stručnog studija stječe se naziv stručni prvostupnik (baccalaureus).

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
Gljive i šumsko bilje

Smrčak stanište - Ukusna gljiva i njezino čudno stanište

Više s weba