razlike

Saznajte što je polupansion i po čemu se razlikuje od punog pansiona?

Image
Foto: www.profimedia.hr

Planiranje odmora može biti zahtjevno, kao i pravilan odabir hotela i hrane. Ako ste se ikada pitali što je polupansion i po čemu se razlikuje od punog pansiona, odgovore saznajte u nastavku

6.11.2019. u 0:00/ Život i stil

Na vaš odmor u inozemstvu uvelike može utjecati pravilan odabir smještaja, usluge i hrane, pa tako gost može birati između niza primamljivih opcija. U današnje vrijeme popularni su pansioni i polupansioni, no prije odabira jednoga od njih, važno je zapitati se što je polupansion i po čemu se uopće razlikuje od punog pansiona.

Što je polupansion?

Polupansion je sustav hrane u hotelu u kojem cijena vouchera uključuje sobu i dva obroka. Prilikom odabira hotela s polupansionom, trebali biste potražiti oznaku HB, što znači polupansion.

Obroci se sastoje od doručka koji uključuje konzumaciju raznih jela (jaja, palačinke, omlet, salate, voće, žitarice, povrće, jogurt) i bezalkoholnih pića (čaj, kava, voda, mlijeko, sokovi), i večere koja uključuje samo konzumaciju hrane (riba ili meso, salate, kruh, slastice) te rijetko vodu u vrču.

Stol je najčešće švedski, s izborom vrućih jela, a vrijeme je ograničeno i unaprijed određeno. To može biti primjerice od 8 do 10 ujutro i od 18 do 20 navečer, a u nekim hotelima postoji opcija promjene večere za ručak. Sve ostalo (piće na večeri ili ručku, alkohol, grickalice tijekom dana u bazenu i na plaži) plaća se zasebno, ali ne odmah, nego se na odlasku naplaćuju svi dani.

Polupansion i puni pansion se međusobno razlikuju samo po prisustvu večere. Puni pansion uključuje tri obroka dnevno: doručak, ručak, večera (buffet) i besplatna bezalkoholna pića samo za doručak.

Tu je i takva vrsta hrane kao i produženi polupansion, označen kao HB + koji uključuje ista dva obroka dnevno, kao i polupansion, plus pića koja se dodaju tijekom večere (ručak): alkoholna (samo lokalno proizvedena) i bezalkoholna. Popis pića i njihov broj ovisi o hotelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog razlika u razvoju infrastrukture zemalja u kojima se hoteli nalaze, nije isplativo odabrati polupansion u svim odmaralištima. Povoljno je odabrati polupansion u turističkim gradovima Europe i Azije, jer ima puno barova, kafića i restorana izvan hotela gdje je hrana vrlo ukusna ili u slučajevima kada namjeravate aktivno istraživati ​​lokalne znamenitosti, a ne samo ležati uz bazen ili na plaži. U hotelima u Turskoj i Egiptu, bolje je ne uzimati polupansion, jer gosti najčešće provode veći dio svog vremena na hotelskom teritoriju i plaćaju više za sve odvojeno. Zbog činjenice da ondje većina hotela ima dobro razvijenu infrastrukturu, sustav "All Inclusive" nije toliko skup.

Sada kada znate što je polupansion možete se uputiti na dugo iščekivani odmor!

Više s weba

Pročitajte još

Image
Slike koje pobuđuju maštu

Pjesničke slike: Otkrijte vrste pjesničkih slika

Više s weba