OGLAS

Savjet stručnjaka

Kad zubići krenu rasti: koji su simptomi nicanja prvih zubi kod beba?

Image
Foto: Thinkstock

Nicanje prvih zubića ponekad zna proći neopaženo, ali u većini slučajeva roditelji mogu primijetiti karakteristične simptome


Nicanje mliječnih zubi zna proći gotovo neopaženo, a ponekad se taj proces događa uz simptome koji su karakteristični za nicanje zubića kod beba.

Roditelji obično primjete da se sa djetetom nešto dešava, razdražljivo je, loše spava, nemirno je i  plačljivo. Ponekad se uz promjenu ponašanja, može javiti i blago povišena temperatura pa i proljev.


Dijete u tom periodu, koji može trajati i do nekoliko tjedana dok zubić ne iznikne, pojačano slini i ima potrebu stavljati i trljati po ustima vlastite rukice ili gumene predmete. Dok ne nikne zubić na tom mjestu u ustima je prisutan otok i crvenilo

Danas postoje gumene igračke za djecu koje se mogu ohladiti u hladnjaku i na taj način dijete dok žvače takvu igračku hladi zubno meso i smanjuje bol nicanja.

Osim toga postoje i gelovi koji se mogu kupiti u ljekarni, a koji će isto tako smanjiti bolno nicanje zubića, ali to su samo kratkotrajna pomagala kako bi lakše prebrodili period do samog izbijanja zubića.

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!


U klinču
Dosje Jarak
Ljubav je na selu
Vrijeme je za seks
SPRZŽ2023
default_cta
Viola boje mora
Love island Australija
America's got talent
Superstar finale
Igra moje sudbine
default_cta
Život na vagi
American idol
VOYO KIDS
LJNS AU

Više s weba

Pročitajte još

Image
Geografija i turizam

Predivno jezero Borovik: Ne znate kamo za vikend? Ova zelena oaza u Slavoniji ima terapeutski učinak


Više s weba