spasite svoju odjeću

Skidanje žvake s odjeće - kako skinuti žvaku s odjeće

Image
Foto: Photos

Zalijepila vam se žvaka na odjeću? Ootkrijte kako skinuti žvaku s odjeće bez problema, uz pomoć nekoluko različitih tehnika

1.6.2017. u 13:19/ Život i stil

Kako skinuti žvaku s odjeće? Kad uklanjate žvakaću gumu s odjeće, vrijedi jednako pravilo kao i kada skidate lak za nokte, što duži period prođe, teže ćete skinuti. Zato je potrebno brzo reagirati, najbolje je staviti odjeću u zamrzivač nekoliko sati. Žvakača guma će tako stvrdnuti, a uklonite ju brzim potezima nožem.

Glačanje

Odjeću na koju vam se zalijepila žvaka okrenite tako da se žvakaća guma nalazi prema dolje, s ispod stavite karton. Odjeću je potrebno glačati na srednjoj temperaturi, kako i se žvakaća guma zalijepila za karton.

Kako bi skinuli žvaku s odjeće, osim glačala, možete koristiti i lak za kosu te ocat. Direktno na žvakaću gumu nanijeti lak za kosu, koji će ju tako stvrdnuti pa ćete ju moći sastrugati. Druga opcija je umočiti četkicu za zube u vrući ocat i potom očistiti žvakaću gumu.

Vruća voda i para

Ovaj postupak također može spasiti vašu odjeću. Kako bi skinuli žvaku s odjeće, majicu ili drugi komad odjeće, uronite u vodu i s četkicom za zube iščetkajte žvaku koja se zalijepila. Postupak ponavljajte sve dok ne sastružete žvaku do kraja. Para iz kuhala za vodu također može riješiti ovaj problem. Prislonite kuhalo uz mrlji i usput sastružite žvaku.

Alkohol za osjetljive materijale

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako je riječ o osjetljivim materijalima, poput svile i vune, alkohol je dobar jer neće oštetiti boje i tkaninu. Samo ga trebate nanijeti na žvakaću gumu i laganim pokretima istrljati.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
Gramatika

Kako se piše osnovna škola? Zapamtite pravilan oblik pisanja

shimmer fallback
Obrazovni sustav

Titula stručnog prvostupnika VŠS ili VSS

Više s weba