upute za pisanje

Smjernice kako napisati motivacijsko pismo

Image
Foto: Pixabay

Uz svaku prijavu za posao, osim CV-a potencijalni poslodavac tražit će vas i motivacijsko pismo. Što je i kako napisati motivacijsko pismo?

26.7.2017. u 14:55/ Život i stil

Prijavljujete li se za neki posao ili stipendiju i pitate se kako napisati motivacijsko pismo, znajte da to nije još jedan životopis. Ukratko, u motivacijskom pismu ne prepričavajte već ispričano u životopisu.

Kako onda napisati motivacijsko pismo koje će poslodavac zapamtiti i koje će vas izdvojiti iz mnoštva prijava? Čarobne formule kako napisati motivacijsko  pismo nema. Ali, postoji nekoliko uputa koje vam mogu pomoći.

Za početak napišite nešto o tvrtki u kojoj želite raditi. Dajte poslodavcu do znanja da ste istražili teren i napravili dobru pripremu. Objasnite im zašto ste vi dobar kandidat za navedenu poziciju koja je oglašena.

Navedite da ste komunikativni, otvoreni, upoznajte poslodavca sa svojim osobinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbjegavajte počinjati rečenice sa zamjenicom "ja", već ukomponirajte svoje osobine u prezenaciju sebe kao osobe koja može pomoći i poboljšati viziju tvrtke. Samo nemojte pretjerati sa samohvalom ili napisati nešto što nije istinito.

Nakon što se poslodavca upoznali sa sobom, napišite nekoliko redaka o svojim profesionalnim dometima. Kako napisati motivacijsko pismo kojim ćete privući poslodavca, svoje profesionalne strane predstavite kroz objašnjenje kako biste vi riješili neki problem, izvucite podatke s weba tvrtke i povežite to sa svojim profesionalnim prednostima.

Upravo se čita

Image
PALA JE ODLUKA

Horvat više nije izbornik Hrvatske, a na njegovo mjesto stiže legendarni rukometaš

Pokažite zainteresiranost i želju za novim znanjima i istaknite one sposobnosti koje su ključne za posao za koji se prijavljujete.

Za kraj pripazite na gramatiku, stil i duljinu pisma. Potrudite se da ne bude dulje od jedne stranice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
Godišnja doba

Znate li koliko zima kalendarski traje

Više s weba