Ukrasno cvijeće

Sobna orhideja najljepši je dodatak domu - saznajte kako je uzgojiti

Image

Vanda orhideja

Foto: Pexels.com

Sobna orihdeja među najpopularnijim je vrstama ukrasnog cvijeća za naš dom. Širi prekrasan miris i podiže prostor, a vi otkrijte kako je uspješno uzgojiti

17.11.2018. u 11:53/ Život i stil

Sobna orhideja jedna je od zasigurno najčešćih ukrasnih vrsti cvijeća. Nalazimo je u kuhinjama, dnevnim boravcima, balkonma pa i uredima. Aromom uljepšava boravak u nekom prostoru, a "dizajnom" izgled prostorije. 

Otkrivamo vam tajne uzgoja sobne orhideje. 

Sobna orhideja nije izrazito zahtjevna biljka pa je mnogi biraja prije ciklame ili mini ruža koje traže mnogo znanja i njege. Bitno ju je pozicionirati negdje gdje nema jakog propuha i direktnog sunca, ali i jake topline. 

Zalijevanje je vještina koju je bitno savladati za uzgoj orhideja. One, naime, vole vlažno tlo i potrebno ih je redovito zalijevati. U suprotnom dolazi do žutila i isušivanja biljke i to vrlo brzo. Sobna orhideja zimi traži zalijevanje jednom ili dva puta mjesečno, a ljeti jednom tjedno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karakteristično za sobne orhideje jest da ne vole vodu iz slavine, već destiliniranu vodu. Najveća je greška previše natopiti zemlju vodom jer orhideja vrlo brzo truli.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Upravo se čita

Image
preživjela u Siriji

Ovo je Aya, njeno ime znači Čudo. Našli su je pupčanom vrpcom vezanu za mrtvu majku

Više s weba

Pročitajte još

Image
Tehnologija današnjice

Znate li kako možete otkriti skriveni broj?

Više s weba