zimnice

Spremanje mrkve i peršina za zimu: savjeti za spremanje mrkve i peršina za zimu

Image

Spremanje mrkve i peršina za zimu jednostavan je postupak koji ne zahtijeva mnogo utrošenog vremena. Za vas smo izdvojili kratke savjete za spremanje zimnice

18.3.2019. u 13:36/ Život i stil

Spremanje mrkve i peršina za zimu nije zahtjevan postupak, a potrebno je kako bismo u ovom zdravom povrću uživali i kad nastupe hladniji dani. Da bismo vam u tome pomogli, donosimo vam savjete za spremanje zimnice.

Korjenasto povrće u pravilu nema potrebe iz zemlje vaditi sve dok ne padne prvi mraz. Sve dotad možemo ga slobodno držati u gredicama te brati po potrebi. No, kad dođu hladniji dani i niske temperature, korjenasto povrće potrebno je spremiti za zimu. Tu ubrajamo i mrkvu, zdravo i rasprostranjeno povrće koje se uzgaja u gotovo svakom vrtu.

Za spremanje mrkve i peršina za zimu najbolje je odabrati samo zdravo, očišćeno i neoštećeno korijenje. Također trebate pripaziti da povrće prilikom spremanja zimnice bude dovoljno zrelo, odnosno da kraj korijena poprimi prepoznatljiv ovalni oblik. Tako će zimnica biti mnogo ukusnija i spremna za konzumiranje, što je ujedno i glavni smisao čuvanja povrća.

Prije spremanja mrkve i peršina za zimu, pripremite staklenke koje ste prethodno detaljno sterilizirali. Mrkvu je najbolje narezati na sitne kockice, ploške ili štapiće, ovisno o tome kako ju preferirate jesti te ju ukiseliti. Peršin je potrebno usitniti i posušiti kako bi koristio kao dodatak jelima i začin. Možete ga spremiti i čitavog (bez sjeckanja), spremiti u vrećicu za zamrzavanje i zamrznuti kako bi sačuvali sva njegova svojstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
Vrt i okućnica

Japanska ruža razmnožavanje i uzgoj

Više s weba