PRIPREMITE SE ZA ZIMU

Spremanje mrkve za zimu: korisni savjeti za spremanje zimnice

Image

sadnja mrkve na otvorenom

Foto: Pixabay

Spremanje mrkve za zimu jednostavan je postupak koji ne zahtijeva mnogo utrošenog vremena. Za vas smo izdvojili kratke savjete za spremanje zimnice

28.6.2017. u 19:11/ Život i stil

Spremanje mrkve za zimu nije zahtjevan postupak, a potrebno je kako bismo u ovom zdravom povrću uživali i kad nastupe hladniji dani. Da bismo vam u tome pomogli, donosimo vam savjete za spremanje zimnice.

 Korjenasto povrće u pravilu nema potrebe iz zemlje vaditi sve dok ne padne prvi mraz. Sve dotad možemo ga slobodno držati u gredicama te brati po potrebi. No, kad dođu hladniji dani i niske temperature, korjenasto povrće potrebno je spremiti za zimu. Tu ubrajamo i mrkvu, zdravo i rasprostranjeno povrće koje se uzgaja u gotovo svakom vrtu.

Za spremanje mrkve za zimu najbolje je odabrati samo zdravo, očišćeno i neoštećeno korijenje. Također trebate pripaziti da povrće prilikom spremanja zimnice bude dovoljno zrelo, odnosno da kraj korijena poprimi prepoznatljiv ovalni oblik. Tako će zimnica biti mnogo ukusnija i spremna za konzumiranje, što je ujedno i glavni smisao čuvanja povrća.

Prije spremanja zimnice, pripremite staklenke koje ste prethodno detaljno sterilizirali. Mrkvu je najbolje narezati na sitne kockice, ploške ili štapiće, ovisno o tome kako ju preferirate jesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokušajte da vam komadi budu približne veličine kako bi se ravnomjerno ukiselili. Pri stavljanju povrća u staklenke pripazite da prilikom zatvaranja staklenke u nju uđe što manje zraka.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Upravo se čita

Image
ČEKA SE ODLUKA

Pitali smo vas koga želite vidjeti na klupi reprezentacije: Evo što kažu čitatelji Danas.hr

Više s weba

Pročitajte još

Image
Tehnološka pismenost

Znate li što znači analogno i digitalno?

Više s weba