Štetnici i bolesti na cvijeću

Što učiniti kada se pojavi crveni pauk na orhidejama

Image

crveni pauk na orhidejama

Foto: Pixabay

​Kada se pojavi crveni pauk na orhidejama, to može biti pogubno za cijelu biljku, no što je moguće napraviti i kako ih sačuvati kada se pojavi crveni pauk na orhidejama čitajte u nastavku

13.9.2019. u 7:11/ Život i stil

Orhideje su naše omiljene sobne ukrasne biljke koje ukrašavaju mnoge domove. 
Različitih su boja, veličina i razvoja rasta, jednom riječju prekrasne i lako se zaljubimo u njih prilikom uzgoja.

Crveni pauk koji se pojavljuje na orhidejama dugačak je oko 0,5 mm. Uglavnom se pojavljuje na orhidejama s relativno mekanim listovima.

Zbog toga nam se i bolesti lista orhideje čine strašne, a kada se pojavi crveni pauk na orhidejama panično tražimo odgovor na pitanje kako ga spriječiti i prepoznati kada se pojavi crveni pauk na orhidejama te biti siguran da je to upravo taj štetnik.

Najčešće se pojavljuju pri povećanoj vlazi koja se zadržava na listovima i cvjetovima uz otežanu drenažu. Crveni pauk grinja je prozirnog tijela koja se mijenja ovisno biljci kojom hrani te izaziva sušenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gotovo sve bolesti lista orhideje, kao i pojavu zvanu crveni pauk na orhidejama mogu uzrokovati različite vrste organizama. Uz dobru prozračenost prostorije i pažljivog zalijevanja orhideje (bez zadržavanja vode na listovima), može se utjecati na prevenciju svih bolesti, pa i bolesti lista orhideje.
Jedan od najproblematičnijih nametnika je zasigurno crveni pauk na orhidejama. Naime, ovi su nametnici na orhidejama su teško vidljivi golim okom, no moguće ih je primijetiti kada isprepletu mrežu na listovima orhideje.

Crveni pauk na orhidejama se kao nametnik hrani izvlačenjem vlažnosti iz lišća orhideje, ali ne mogu prenijeti bolesti na biljku zbog čega ovi nametnici nisu toliko problematični.

Upravo se čita

Image
ANALIZA SKY NEWSA

Zašto je toliko žrtava potresa u Siriji i Turskoj? Nekoliko je razloga

Više s weba

Pročitajte još

Image
Ponavljanje gradiva

Vrsta stiha: znate li koje vrste stiha postoje?

Više s weba