sobno bilje

Sukulenti - zalijevanje: kako se zalijevaju sukulenti?

Image

cvijeće za ured, kaktus, sukulenti,

Foto: Pexels.com

Ukrasni kaktusi imaju jednostavno održavanje i dug vijek, što su njihove osnovne prednosti, a evo kako se zalijevaju sukulenti

19.3.2019. u 17:53/ rtl.hr

Kaktusi su sukulenti koji skladište vlagu u svojim stabljikama za korištenje tijekom sušnih perioda. Ove biljke vole sunčana i topla mjesta, područja koja imaju malo ili nimalo padavina i tresetno tlo. Iako nisu zahtjevni za održavanje i imaju minimalne potrebe ipak postoje pravila kojih bi se trebalo pridržavati.

Sukulenti - zalijevanje

Sukulenti zalijevanje ne traže prečesto. Štoviše, previše vode i vlage uzrokovat će truljenje korijena i same sukulentne biljke. Previše vlažna zemlja uzrokuje truljenje korijena, pa je drenaža i sastav supstrata jako bitan. Najbolja mješavina je ilovača u koju se doda isto toliko lisnjače i pijeska. 

Sukulenti i zalijevanje - stavka su zbog koje mnoge biljke propadnu. Kaktusi ne trebaju mnogo vode, ali krivo je misliti da je ne trebaju uopće. Imajte na umu da kaktuse treba zalijevati kada je zemlja gotovo sasvim suha. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prihrana kaktusa jednako je bitna za uspješan rast. No, za razliku od cvijeća, sukulent prihranu treba u manjim količinama. Prihrana kaktusa ne odnosi se na tek posađene jedinke jer se one prvo trebaju ukorijeniti. 

Tijekom ljeta kada su temperature jako visoke potrebno je češće sukulente zalijevati, otprilike jednom u pet dana a na proljeće i jesen jednom u deset dana. Tijekom zime većina kaktusa je u fazi mirovanja pa im voda ne treba ili im treba veoma malo. 
Sukulenti za zalijevanje najviše vole čistu kišnicu.

Upravo se čita

Image
375 tisuća tona

Gomila mulja brine stanovnike Ivanje Reke! Potraga o tempiranoj ekološkoj bombi na rubu Zagreba

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
Dvije opcije

Što je i kako saznati IBAN broj?

Više s weba