BOBIČASTO VOĆE

Šumsko voće: upoznajte vrste šumskog voća

Image
Foto: Pixabay

U skupinu šumskog voća ubrajamo maline, kupine, borovnice, ribizle te šumske jagode

7.1.2018. u 7:57/ Život i stil

Šumsko voće omiljeno je voće u ljetnim danima, pogotovo kad je riječ o sladoledu ili pak spremanju različitih ukusnih deserata. Da bismo vas upoznali s ovim zdravim plodovima, za vas smo izdvojili koje sve vrste šumskog voća postoje.

Ovo voće, kao što mu i samo ime govori, izvorno raste u prirodi. Iako ga možemo kupiti na tržnicama i u supermarketu, šumsko je voće najukusnije, ali i najzdravije, iz domaćeg uzgoja. U skupinu šumskog voća ubrajamo maline, kupine, borovnice, ribizl te šumske jagode.

Zahvaljujući nutritivnim vrijednostima i bogatstvu vitamina kojima raspolaže, šumsko voće trebali bismo konzumirati što češće. Osim vitamina C, raspolažu i ostalim vitaminima, mineralima, antioksidansima te flavonoidima - spojevima koji pomažu u jačanju imuniteta.

Šumsko voće dokazano djeluje na liječenje probavnih problema, ubrzavanje metabolizma, ublažavanje bolova izazvanih različitim infekcijama, regulaciju krvnog tlaka te poboljšanje cirkulacije. Osim toga, redovito konzumiranje šumskog voća djeluje na poboljšanje raspoloženja te podizanje energije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
Slike koje pobuđuju maštu

Pjesničke slike: Otkrijte vrste pjesničkih slika

Više s weba