Biciklizam

Trekking bicikli namjena i savjeti

Image
Foto: RTL

Trekking bicikli i njihova namjena postaju sve zanimljiviji te imaju sve više poklonika u svijetu biciklizma, kako svakodnevnim biciklistima, tako i rekreativnima

23.8.2018. u 16:13/ Vijesti.hr

Namjena trekking bicikla je gradska vožnja, ali s povremenim izletima i vožnjom u prirodi.
Trekking bicikli s obzirom na njihovu namjenu odličan su izbor za one bicikliste i biciklistkinje koji žele imati svestran bicikl. Vrlo su slični gradskom biciklu, a na njih se mogu dodati blatobrani, paket-tregeri, bisage, pa čak i dinamo.

Kada kupujete bicikl prvo i osnovno o čemu morate razmisliti jeste u koju svrhu ćete koristiti bicikl, koja je njegova namjena i po kojem terenu ćete ga najviše voziti.
Koliko ćete često voziti svoj bicikl? Osim po namjeni, bicikli se bitno razlikuju po konstrukciji, veličini kotača i širini guma, obliku okvira i upravljača, te drugoj dodatnoj opremi. Sve to dakako diktira njegova buduća namjena.
Imamo City bike, koji je, kako i sam naziv kaže, namijenjen isključivo za vožnju po gradu. Ali sada ćemo više govoriti o Trekking biciklu i njegovoj namjeni.

Trekking bicikli namjena

Trekking bicikl je druga vrsta takozvanog hybrida koja je objedinila ono najbolje od MTB bicikla i običnog, gradskog bicikla. Osnovna razlika je ta što trekking bicikl funkcionira na velikim (28") i ne toliko širokim kotačima. Trekking bicikli namijenjen je za duge vožnje prirodom, na cestama ili izvan njih, ali isto tako izvrsno funkcionira i po gradu.
Trekking bicikli su idealni za sve one koji žele imati jedan bicikl, s kojim će moći zadovoljiti većinu svojih potreba. 
Ovi bicikli kao i city bike imaju veće i tanje kotače, a to znači da će i vaša vožnja biti brža i udobnija.

Trekking bicikli i njegova namjena je možda upravo ona koja odgovara vašem životnom stilu. Dakle, da bi mogli ispuniti sve navedeno i sve što od njega tražite, potrebno je da, prije svega, nabavite bicikl koji će u potpunosti pristajati vašem životnom stilu i zadovoljiti sve vaše želje i potrebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
Tehnologija današnjice

Znate li kako možete otkriti skriveni broj?

Više s weba