Balkoni i terase

Ukrasne trave za balkon kao dekoracija

Image

ukrasne trave za balkon

U vrijeme prvih mrazeva nema biljke koja će vašem balkonu dati čarobniji izgled od ukrasne trave za balkon, a što su ukrasne trave za balkon i koje odabrati čitajte u nastavku

22.4.2019. u 11:39/ Život i stil

Saznajte više o tome koje su najpoznatije ukrasne trave za balkon te poslušajte savjete za uređenje te održavanje balkona ali i vrta u kojem ste zasadili ukrasne trave.
Ukrasne trave su nezahtjevne biljke. Svojim gibajućim vlatima pružaju osobito zanimljivu dinamiku svakom većem balkonu. 

Idealne ukrasne biljke za terase i balkone su begonije i fuksije, ali ako imate nešto veći balkon upotpunite ih sa zelenim detaljima kao što su ukrasne trave za balkon. 
Odlična dekoracija mogu biti i biljke puzavice, na primjer, bakopa koja posebno dolazi do izražaja tijekom ljeta.
Najčešća vrsta ukrasne trave za balkon je - ukrasna trava – prosenjak

Kao što im sami naziv kaže - ukrasne trave za balkon - imaju ukrasnu komponentu jer rastu u grmovima, a na vrhovima imaju cvjetove koji izgledom koji podsjećaju na četku. Vole propusno tlo i lijepo uspijevaju u teglama, a narastu do 70 cm. Na balkonima ih možete posaditi uz drugo cvijeće i kombinirati po želji kako biste imali što ljepšu oazu za opuštanje.
Niska pampas trava koja ima široke vlati i bogate metlice, može se ubrajati u ukrasne trave za balkon ali samo ako imate dovoljno prostora jer se ova vrsta trave jako proširi.

Ukrasne trave za balkon rastu na sunčanim mjestima i dobro propusnom tlu s puno organske tvari, koja zadržava vlagu. Neke vrste trebaju više vlage. 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
sadnja

Sadnja crvenog luka u proljeće: savjeti za sadnju

Više s weba