SAVJETI ZA UREĐENJE OKUĆNICE

Ukrasno drveće: ovo su najljepša ukrasna stabla za okućnicu

Image
Foto: Pixabay

Razmišljate o uzgoju ukrasnog drveća? Da bismo vam pomogli u izboru, donosimo vam najljepša ukrasna stabla za okućnicu

22.1.2018. u 12:14/ Život i stil

Drveće je bez sumnje jedan od najljepših ukrasa za vaš vrt, a mi vam donosimo najljepša ukrasna stabla za okućnicu te njeno uređenje.

Japanska trešnja

Japanska trešnja prepoznatljiva je po bijelo-ružičastim cvjetovima, opojnog mirisa i predivnog izgleda. Kao što joj i samo ime govori, ovo drvo porijeklom je iz Japana, odakle se vrlo brzo proširilo na ostatak svijeta. Danas japansku trešnju možemo pronaći u parkovima i šetnicama, ali sve češće i u vrtovima. Idealno je ukrasno stablo za nešto veće okućnice jer u prosjeku naraste do 25 metara.

Crvenolisna šljiva

Za nešto manje vrtove, idealno ukrasno stablo je crvenolisna šljiva. Ovo drvo također je prepoznatljivo po svijetloružičastim cvjetovima koji osvajaju na prvi pogled. Crvenolisna šljiva nešto je niža od japanske trešnje pa je idealna za manje okućnice. U prosjeku naraste do osam metara visine.

Japanski javor

Još jedno ukrasno drvo koje će tijekom cijele godine ukrašavati vašu okućnicu. Japanski javor poznat je po svojim listovima koji mijenjaju boju, od zelene do jarko crvene. Najbolje mu odgovaraju sunčana mjesta u vrtu, mjesta gdje dobiva dovoljno sunčeva svjetla. Može narasti od pet do sedam metara, ovisno o uvjetima u kojima raste.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
Jedinstveni broj

Matični broj građanina - otkrijte kako saznati JMBG!

Više s weba