Vrt i okućnica

Ukrasno drvo za vrt i okućnicu

Image
Foto: Pixabay.com

​Drvo je najljepši ukras vrta, kako onog maloga, tako i velikoga, stoga je izuzetno važno pronaći ukrasno drvo za vrt koje odgovara obliku i poziciji vašeg vrta

6.10.2018. u 0:14/ Život i stil

Drvo je dugovječna biljka koja može živjeti od nekoliko desetljeća pa do jednog cijelog vijeka. Vjerojatno smo toga toliko izbirljivi kada trebamo odabrati ukrasno drvo za naš vrt jer znamo da ćemo u njemu dugo uživati i želimo biti sigurni u svoj izbor.

Kada jednom odaberete mjesto na koje želite zasaditi vaše ukrasno drvo za vrt ili okućnicu, nemojte ga više micati, pa stoga dobro razmislite prije konačne sadnje.

Jasmin, japanska trešnja, magnolija i japanski javor, akacija, samo su neki od ukrasnog drveća koje ćemo spomenuti u ovom članku

Japanski javor je samonikla vrsta u Japanu, Koreji i Kini, a širom svijeta, popularan je kao ukrasno drvo za vrt

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna od zahvalnijih vrsta, koje možemo svrstati u ukrasno drvo za vrt, iako je u biti penjačica, je zimzeleni jasmin / zimski jasmin latinskog naziva: Rhinospermum jasminoides.
Lišće mu ne otpadne zimi, a zimski jasmin se lijepo uklapa i s drugim biljkama.

Image

akacija biljka

Foto: www.pixabay.com
Image

akacija biljka

www.pixabay.com

Tu je i akacija, ukrasno drvo za vrt koje se lako kultivira u odgovarajućim ekološkim uvjetima.
Akacija raste kao drvo s visokom krošnjom, grm i polugrm ili, rjeđe, kao drvenasta penjačica. Dosta su raširene su po Sredozemlju, ali kod nas uspijeva samo u najtoplijim primorskim klimatima.

Upravo se čita

Image
sport zavijen u crno

Bivši igrač Chelsea i Newcastlea zatrpan pod ruševinama, poginuo golman Malatyaspora Eyüp

Magnolija je drvo (grm) prikladno i za velike i male vrtove. S obzirom na bogati cvat možete ju posaditi pojedinačno ili u manjim skupinama. Nije pretjerano zahtjevna što se tiče prostora, jer njen prekrasan cvijet doći će do izražaja ma gdje god ona bila. No, kao zasebni element u vrtu dojam ovog ukrasnog drveta će biti još jači.

Japanska trešnja uzgaja se u mnogim krajevima kao ukrasno drvo u parkovima i vrtovima, stoga će ovo biti pun pogodak i za vaše ukrasno drvo za vrt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
Jedinstveni broj

Matični broj građanina - otkrijte kako saznati JMBG!

Više s weba