Biljke i zdravlje

Unesite biljke koje čiste zrak u svoj dom i osvježite sobe

Image
Foto: Pexels.com

Biljke koje čiste zrak imaju značajan utjecaj na naše zdravlje, a nije ih teško nabaviti. Saznajte koje biljke mogu pomoći da prodišete i kako ih iskoristiti

18.11.2018. u 16:20/ Život i stil

Biljke koje čiste zrak apsolutno su potrebne u svakom domu. Potpomažu zdravlju  i kvaliteti života, a u isto vrijeme imaju smirujući učinak na psihu. Ne moramo ni spominjati koliko mogu promijeniti izgled životnog prostora. 

Otkrijte koje biljke koje čiste zrak i saznajte imate li već jednu u kući. 

Sanseverija

Sanseverija ili često zvaka svekrvin jezik, posebna je po otpuštanju kisika po noći. Većina biljaka preko noći proizvodi ugljikov dioksid, ali sanseverija upija formalaldehid i benzen. Mnogi smatraju kako sanseverija može značajno utjecati kvalitetu sna i poboljšati ga.

Bambus palma patuljasta

Bambus palma iz zraka uklanja štetne toluene i ksilene te održava dobre razine vlage u zraku. Na taj način spriječava isušenje sluznice nosa i olakšava disanje, a s tim se mnogi bore u zimskim mjesecima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klivija

Klivija je jedna od najučinkovitijih biljaka koju ćete ugledati u stanu mnogih pušača. Čisti zrak velikom brzinom i 'puni' ga kisikom, a posebna je po tome što upija dim cigareta te uklanja štetne čestice i miris dima. 

Aloe vera

Aloe vera poznata je po stotinama ljekovitih svojstava. Izrazito je ljekovita i sadržava razne minerale i vitamine. Njezin gel možemo koristiti u razne svrhe, ali mnogi ne znaju da pripada u biljke koje čiste zrak. Uklanja benzen i formalaldehide, a indikator je za zagađeni zrak jer se na njoj pojave smeđe mrlje u onečišćenju.

Upravo se čita

Image
EKSKLUZIVNI INTERVJU

Perkovac nakon preuzimanja reprezentacije: 'U svinjcu se zna... Tko ne želi raditi, može ići'

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
Trikovi za pranje odjeće

Kako skinuti boju s odjeće čak i onda kada mislite da nema spasa

Više s weba