KAKO UNIŠTITI KOROV

Uništavanje korova na prirodan način: savjeti za rješavanje korova

Image
Foto: Pixabay

Uništavanje korova na prirodan način također uključuje dreniranje tla, rahljenje površine tla te redovito košenje

24.11.2017. u 16:42/ Život i stil

Korova u vrtu možemo se riješiti na razne načine, ali oni nažalost često uključuju korištenje štetnih kemijskih sredstava. Da bismo to spriječili, donosimo vam savjete za uništavanje korova na prirodan način, bez umjetnih i kemijskih sredstava.

Na našim travnjacima i u vrtu javljaju se različite vrste korova, a razlikujemo ih mnogo. Najčešće su to pirevina, palamida, maslačak, detelina, kopriva i bokvica. Možemo ih suzbijati na različite načine koji jesu učinkoviti, ali sadrže kemiju – izrazito štetnu za travu i posađene biljke. Da biste to spriječili, postoji rješenje. Ono se krije u prirodnim pripravcima koji su jednako tako jaki, a opet neće uništiti već postojeće i razvijene biljke.

Rast korova možete spriječiti postavljanjem vlažnog treseta ili svježe pokošene trave među korov. Tako ćete pomoći travi da ostane u rahlom stanju, a korov se prorijedi te na kraju nestane. Važno je spomenuti da pokošena trava uzrokuje žuti travnjak pa ju je najbolje staviti ispod grmlja. Nipošto na ukrasne gredice ili travnjak.

Uništavanje korova na prirodan način također uključuje dreniranje tla, točnije odstranjivanje suvišne vode s površina zahvaćenih korovom, zatim rahljenje površine tla te redovito košenje trave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
Temelj pjesničkog jezika

Stilska izražajna sredstva - četiri glavne kategorije

Više s weba