NARANČA KAO SOBNA BILJKA

Uzgojite naranču u stanu: savjeti za uzgoj naranče u tegli

Image
Foto: Pixabay

Uzgoj naranče u tegli nije zahtjevan, ali je ipak potrebno obratiti pažnju na neka osnovna pravila

21.2.2018. u 18:47/ Život i stil

Agrumi se sve češće mogu uzgajati u stanu, pa tako i naranče. Mi vam donosimo savjete za uspješan uzgoj naranče u tegli.

Naranče mogu uspješno rasti i uspijevati u tegli, ali je potrebno pravilno brinuti o njima. Drvo naranče u vašem će domu lijepo izgledati, a uzgajate li ga kako treba, dat će i kvalitetne plodove. Sa sadnjom je najbolje započeti u proljetnim mjesecima. Naranči najbolje odgovara rahla i propusna zemlja, slabije ili neutralne kiselosti.

Iako u ljetnim danima može uspijevati i na otvorenom, najviše joj odgovaraju tople prostorije s direktnim sunčevim svjetlom. S obzirom na to da je po prirodi tropska biljka, drvo naranče treba temperaturu od 20 pa sve do 35 stupnjeva Celzijusa. Mjesto na kojem se uzgaja naranča ne bi smjelo biti propuha ni prejakog vjetra.

Jednom na godinu naranču je potrebno presaditi u veću teglu kako bi mogla rasti i bolje uspijevati. Osim presađivanja, naranče se preporučuje orezivati kako bi se uklonilo ocvalo cvijeće te listovi.

Naranča je biljka koja je naviknuta na visoku vlažnost, pa je osim redovitog zalijevanja vrlo važno prskati biljku svježom vodom. U ljetnim danima biljku prskajte i do nekoliko puta na dan.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
Pravila u pisanju

Znate li što označuju zbirne imenice?

Više s weba