Ukrasno cvijeće

Vunaste uši na orhideji - proces uklanjanja vunastih ušiju s cvijeta

Image

Vanda orhideja

Foto: Pexels.com

Jedan od najljepših ukrasnih cvjetova koji krasi bojne domove zasigurno je orhideja. Ipak, vunaste uši na orhideji mogu vrlo lako uništiti ovaj cvijet

18.4.2018. u 18:53/ Život i stil

Vunaste uši su insekti koji se nakupljaju na cvijeću, a jedna od vrsta koju ugrožava je i orhideja. Budući da orhideje često uzgajamo u vlastitim domovima kao ukrasno cvijeće stvara se pogodna atmosfera za nastanak vunastih ušiju na orhidejama.

Naime, vunaste uši se stvaraju u uvjetima suhog zraka i jako niske vlage, a upravo takvi uvjeti prevladavaju u domovima. Uzrok tome su hlađenje tijekom ljeta i grijanje tijekom zime koje isušuje zrak.

Stoga je važno djelovati preventivno kako bismo spriječili nastajanje vunastih ušiju na orhideji i postaviti ovlaživače zraka.

Na ovaj način ćete pomoći, kako orhideji da se obrani od nepoželjnih nametnika, tako i svojim ukućanima jer se ovlaživanje zraka preporučuje i zbog zdravlja dišnih puteva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako ne spriječite nastanak vunastih ušiju na vrijeme, nažalost, bit će vam potrebno puno vremena da biste se u potpunosti riješili ovih biljnih insekata.

Image

Orhideja

Foto: Pexels.com
Image

Orhideja

Pexels.com

Najbolji savjet za rješavanje problema vunastih ušiju na orhideji

Iskoristite opuške duhanskih proizvoda i uronite ih u litru vode te posudu ostavite da odleži dva dana. Pritom preporučujemo da ovu smjesu zbog izrazito neugodnog mirisa držite što dalje od ukućana.

Upravo se čita

Image
'ŠIKLJALO JE'

Potukli se muškarac (55) i dijete (16). Maloljetnik dobio udarac u glavu, pao u lokvu krvi

Nakon dva dana dobit ćete otopinu kojom je potrebno poprskati orhideju kako bi snažno djelovanje nikotina uništilo vunaste uši na orhideji.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
ORIJENTACIJA U DOMU

Kako odrediti strane svijeta u stanu

shimmer fallback
VRT I BILJE

Vrijeme za kalemljenje voće

Više s weba