ZAŠTITA OD ZIME

Zaštita cvijeća od mraza: kako zaštititi cvijeće od smrzavanja

Image
Foto: Pixabay

Zaštita cvijeća od mraza za neke je ukrasne biljke obavezna jer nisu naučene na temperature blizu ili ispod ništice

6.1.2018. u 10:08/ Život i stil

Samo rijetke vrste cvijeća otporne su na mraz i niske temperature, dok je većini potrebna dodatna zaštita. Da bismo vam u tome pomogli, donosimo vam savjete za zaštitu cvijeća od mraza.

Dolazak zime za mnogo cvijeće u vrtu može predstavljati opasnost od smrzavanja. Najviše su ugrožene tropske i mediteranske biljke koje u svojim prirodnim staništima nisu naviknute na temperature ispod ništice. U zimskim mjesecima preporučuje ih se unijeti u zatvorene i zaštićene prostore kako bi se izbjeglo njihovo smrzavanje. U slučaju da to nije moguće, potrebno je poduzeti druge korake koji će zaštititi vaše cvijeće od mraza, niskih temperatura i snijega.

Danas postoji mnogo različitih načina zaštite cvijeća, a koji ćete način odabrati ovisi isključivo o vašim željama, ali i mogućnostima. Velik broj ljudi odlučuje se za posebne plahte i plastične pokrivače koje se stavlja na osjetljivo cvijeće. Na taj ćete način zaštititi cvijeće od mraza, ali i snijega koji je česta pojava u kontinentalnim područjima.

Odlično rješenje za jačanje cvijeta, a posebno njegovog korijena jest dodavanje komposta. Kompost djeluje na korijenje tako da ga dobro očvršćuje i čini mnogo otpornijim na unutarnje smrzavanje. U hladnim danima također nemojte orezivati biljku ni uklanjati ocvale listove jer vašem cvijeću mogu pružiti posebnu zaštitu. Sa orezivanjem sačekajte te ga obavite u proljeće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
književnost

Znate li koje su vrste lirskih pjesama?

Više s weba