Povrtnjak i radovi u vrtu

Zašto je važno da zaštita luka od truleži bude pravilna?

Image

zaštita luka od truleži

Foto: www.pixabay.com

Znate li zašto je važno da zaštita luka od truleži bude pravilno i pravovremeno napravljena? Ako se bavite povrtlarstvom u nastavku čitajte kako se radi zaštita luka od truleži

14.11.2019. u 11:46/ Život i stil

Ako ste manji proizvođač luka ili ga sadite samo za svoje potrebe morate znati i kako se radi zaštita luka od truleži.
Prvenstveno se preporučuje da provedete zaštitu luka protiv plamenjače (Peronospora destructor.).
Bolesti koje predstavljaju najveći problem u uzgoju luka su: Plamenjača (Peronospora destructor ) Siva plijesan ( Botrytis spp. ). 

Upotrijebiti možete neko od sredstava koje će vam preporučiti u poljoprivrednim apotekama, uz obavezan dodatak sredstva za poboljšanje prianjanja.

Postoji više vrsta različitih sredstava kojima se provodi zaštita luka od truleži a o kojima potrebne informacije o doziranju svakako potražite kod stručnih osoba.

Podatke o sredstvima registriranim za ovu namjenu možete pronaći na web stranici Ministarstva poljoprivrede u bazi podataka Fitosanitarnog informacijskog sustava (FIS-a).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije upotrebe bilo kojih sredstva kojima se provodi zaštita luka od truleži nakon savjetovanja obavezno pročitajte i priloženu uputu o primjeni i koristite ga prema preporukama proizvođača. Svakako vodite evidenciju o provedenom tretiranju, a praznu ambalažu morate i zbrinuti na propisani način.

Više s weba

Pročitajte još

Image
vrlo isplativo

Kako očistiti tepih - čišćenje tepiha sodom bikarbonom

Više s weba