biljke pročišćivači zraka

Zmajevac biljka - sobni pročišćivač zraka

Image
Foto: pixabay.com

Zmajevac biljka je tropska, sobna biljka koja dobro pročišćuje zrak, te ju je iz tog razloga poželjno stavljati u prostorije u kojima provodimo najviše vremena

19.10.2017. u 9:22/ Život i stil

Zmajevac biljka potiče iz tropskih dijelova Afrike, a izgledom je slična palmi. Može narasti do 3 metra, a listovi koji mogu biti prugasti ili jednobojni rastu na vrhu, dok listovi koji rastu na donjim dijelovima biljke s vremenom otpadaju.

Zmajevac biljka sporo raste te zbog toga može dugo živjeti. Istaživači su zabilježili primjerak ove biljke star 1000 godina.

Biljci za dobar rast i razvoj treba polusjenovito mjesto i temperatura ne viša od 27 stupnjeva i ne niža od 15 stupnjeva.

Zbog stalne potrebe za vlažnosti biljku treba prskati vodom , a zalijevati svakih 5-7 dana u manjim količinama, dok ju je jednom mjesečno poželjno potopiti. Za vrijeme zimskih mjeseci zmajevac biljku ne treba prskati vodom, a zalijevanje treba smanjiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zmajevac biljku je poželjno držati u kućnim prostorijama u kojima se najviše boravi, kao što je dnevna soba, jer zmajevac biljka dobro pročišćuje zrak.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Upravo se čita

Image
'ŠIKLJALO JE'

Potukli se muškarac (55) i dijete (16). Maloljetnik dobio udarac u glavu, pao u lokvu krvi

Više s weba

Pročitajte još

Image
učimo zajedno

Ledište vode - na koliko se stupnjeva voda ledi

Više s weba