Posljedice invazije nametnika

Znate li kako izgleda ubod stjenice?

Image

kako izgleda stjenica

Ako osjećate snažan svrbež na tijelu dobro je znati kako izgleda ubod stjenice da biste ga mogli znati jesu li se razmnožile po vašem stanu.

15.4.2018. u 12:28/ Vijesti.hr

Stjenice su jedne od najomraženijih nametnika koji se mogu uvući u naše domove. Naime, ovi se nametnici najčešće ušuljaju u središte madraca na kojem spavamo zbog čega život u stanu može postati prava noćna mora!

Lako ih je prepoznati budući da ostavljaju tragove crnih linija izmeta koji ispuštaju prilikom izlaska iz unutrašnjosti madraca. Osim toga, nakon uboda stjenice ostaju dokazi u obliku crvenih mrlja od isisane krvi na plahtama.

Naime, stjenice se hrane krvlju ljudi zbog čega njihovo djelovanje, a samim time i ubodi stjenice izgledaju vrlo slično kao i kod komarca. To znači da ubod stjenice izgleda tako da u početku tek slabo zapecka, dok se ubod stjenice može uočiti tek sljedećeg dana.

Ako vaši ubodi ne izgledaju onako kako izgledaju ubodi stjenica, za svaki slučaj preporučujemo da još jednom pažljivo pregledate svoj namještaj, s posebnim naglaskom na krevet.

Naime, ako u vašem domu postoje ovi štetni nametnici važno je čim prije početi sa sanacijom budući da ista može potrajati mjesecima.

Ako ne reagirate pravovremeno moguće je da se ubodi stjenice ustale i počnu stvarati bolne ožiljke.

Osim što ubodi stjenice izgledaju ružno i uništavaju vašu osjetljivu kožu, oni mogu prouzročiti ozbiljne, kako fizičke, tako i psihičke posljedice. Naime, neprestani svrab može rezultirati frustracijom i stvoriti stres te vas dekoncentrirati u svakodnevnim obavezama.

Stoga nakon što ste naučili kako izgleda ubod stjenice utvrdite jesu li se ovi nametnici naselili u vaš dom i, u slučaju nepogodnih rezultata krenite u hitnu sanaciju!

Superstar
Love island UK
BKFC 50
Elon Musk Show
default_cta
Život na vagi
Señorita 89
Ljubav je na selu
Britain's Got Talent
default_cta
Infinity Nado

Više s weba

Pročitajte još

Image
Matematika i fizika

Kako se izračunava površina i kako izračunati kvadraturu

Više s weba