Pravila ponašanja

Znate li kako izgledaju pravila ponašanja u autobusu?

Image

pravila ponašanja u autobusu

Foto: www.pixabay.com

I u javnom prijevozu vrijede pravila bontona, a u nastavku donosimo više o tome kako bi trebala izgledati ponašanja u autobusu

19.8.2019. u 23:01/ Život i stil

Sigurno ste i sami imali neugodnih iskustava s ponašanjem nekih putnika u autobusu ili u nekom drugom javnom prijevozu. Nije rijetko susresti ljude koji ne poštivaju pravila ponašanja u autobusu, pa stoga evo nekoliko osnovnih pravila koja bi svatko trebao poštivati ako se koristi javnim prijevozom.

Pri ulasku u autobus, tramvaj ili neko drugo prijevozno sredstvo, ne guraj se i ne nahrupljuj unutra prije nego što putnici koji to žele izađu. Pravila ponašanja u autobusu nalažu da strpljivo čekaš svoj red.

Sljedeće pravilo ponašanja u autobusu koje obavezno moramo poštivati.
Ne vozi se bez plaćene karte. To nije samo nepristojno, nego je i krađa.

Ugledate li slobodno sjedalo, ne skačite prema njemu ne bi li pretekli starije ako su mu već nadomak. Okreni se oko sebe. Ugledaš li stariju osobu, majku s djetetom, trudnicu, invalida, ponudi im da sjednu. To su pravila ponašanja u autobusu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako već sjediš, ne pravi se zainteresiran za brojanje rasvjetnih stupova uz duž ceste, ne primjećujući da pokraj tebe stoji netko kome je potrebnije sjesti. Ustani i ljubazno prepusti sjedalo.

Ako se vozite u društvu, ne nadvikujte se i ne ometajte druge putnike. 
Pazite na svoje stvari. Ako nosite torbu na leđima, pazite da prilikom okretanja ne bi koga udario ili srušio.

Upravo se čita

Image
preživjela u Siriji

Ovo je Aya, njeno ime znači Čudo. Našli su je pupčanom vrpcom vezanu za mrtvu majku

Bila su to samo neka osnovna pravila ponašanja u autobusu i javnom prijevozu, a vi se ponašajte onako kako biste željeli da se drugi ponašaju prema vama.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Tehnologija današnjice

Znate li kako možete otkriti skriveni broj?

Više s weba