Tehnologija današnjice

Znate li kako možete otkriti skriveni broj?

Image
Foto: Pixabay

Primate pozive sa skrivenog broja? Netko vas netko uznemirava stalnim pozivima? Ne postoji drugi način kako otkriti skriveni broj, osim da podnesete prijavu u policiji.

3.6.2018. u 1:47/ Vijesti.hr

Jedna od gorih stvari koje vam moderna tehnologija može donijeti je poziv sa skrivenog broja na mobitelu.

Primate li neželjene pozive na mobitel a ne znate kako otkriti skriveni broj na mobitelu?

Ako primate pozive sa skrivenog broja ili vas netko uznemirava stalnim pozivima sa skrivenog broja mobitela, jedini način kako otkriti skriveni broj je da podnesete prijavu u policiji.
Znamo da mobilni operateri ne smiju davati nikakve informacije o pozivima sa skrivenog broja pa je jedini način da saznate tko vas učestalo zove, da kontaktirate svog operatera te date podnesak o uznemiravajućim pozivima ili se obratite policiji. 
Dakle,kako otkriti skriveni broj koji vas uznemirava ?

Jedan od načina je da se obratite svim mobilnom operateru, nakon čega ćete s njim popuniti formular i podnesak o primanju uznemiravajućih poziva. Nakon toga vaš mobilni operater prijavu podnosi policiji.
Možete se direktno obratiti i policijskoj upravi ili postaji gdje će se sastaviti zapisnik, te će vam policija pomoći kako otkriti taj broj te tražiti od mobilnog operatera ispis poziva odnosno skrivenog broja.
Otkrivanje i blokiranje neželjenih telefonskih poziva može se napraviti pomoću aplikacija drugih proizvođača.
Na iOS uređaj postavite neku aplikaciju drugog proizvođača da biste omogućili otkrivanje i blokiranje neželjenih telefonskih poziva.
Na servisu App Store preuzmite aplikaciju za otkrivanje i blokiranje neželjenih telefonskih poziva. Moguće je preuzimanje i instalacija većeg broja aplikacija te ujedno i različitih proizvođača koje sadrže tu značajku.
Postupak za postavljanje aplikacije za filtriranje i otkrivanje neželjenih poziva ide ovako: 
Otvorite odjeljak Postavke > Telefon pa dodirnite >Blokiranje poziva i prepoznavanje.
Uključite ili isključite aplikaciju u odjeljku “Dopusti ovim aplikacijama blokiranje poziva i omogući prikaz broja pozivatelja”. 
Telefonski brojevi u odjeljku Blokirani kontakti ručno se blokiraju.
Kada primate poziv, uređaj provjerava pozivateljev broj i uspoređuje ga s popisom telefonskih brojeva u aplikacijama za onemogućivanje neželjenih poziva. 
Ako za neki broj otkrijete da dolazi od neželjenog pozivatelja, na uređaju ga možete ručno blokirati. Telefonski brojevi koje ste ručno blokirali pojavljuju se u odjeljku Blokirani kontakti.

Ako neku aplikaciju više ne želite koristiti, uklonite je.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Računi i plaćanja

Znate li koja je razlika između R1 i običnog računa?

Više s weba