Kukci u kući

Znate li kako se riješiti dosadnih vinskih mušica?

Image
Foto: www.pixabay.com

Voćne mušice su vrlo dosadne, upadaju u čaše s vinom, sokom, sakupljaju se na voću. Nije ih se lako riješiti. Ali postoji trik kako se riješiti vinskih mušica.

9.6.2018. u 17:01/ Vijesti.hr

Sigurno i vas jako frustrira ono doba godine kada u kući svako malo naletite na mušice koje zaista znaju iritirati. Ako imate zdjelu s voćem, stvar je još i gora, jer zdjela je pod neprekidnim naletom tih letećih nametnika.

Vinska mušica najrasprostranjenija je voćna muha (Drosophila melanogaster), dužine od 3 do 4 mm. Uglavnom ih nalazimo na fermentirajućem voću i povrću jer se većinom hrane živim stanicama kvasca. 

Ova dosadna stvorenja u kuću najviše privuku prezrele banane i voće koje je počelo truliti. To je pogodno tlo za razvoj njihovih potomaka - na njemu izlegu jajašca iz kojih izlaze male ličinke, a upravo trulo voće im je izvor hrane dok se razvijaju.

Image
Foto: pixabay.com
Image
pixabay.com

Pronašli smo trik kako se riješiti vinskih mušica koji pomaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trik je jednostavan. Napravite mamac za dosadne male mušice.
Uzmite malu staklenku (ili plastičnu čašu) i u nju ulijte jabučni ocat, do visine od oko dva centimetra. 
Umjesto octa možete staviti komad banane ili mješavinu suhog kvasca, vode i šećera.
Stavite na staklenku plastični lijevak i oblijepite trakom tako da nema slobodnog prostora između staklenke i lijevka. Ako nemate lijevak, poslužit će i list papira smotan kao lijevak.
Bit će to zamka koja će mamiti mušice pa neće vama dosađivati. Miris će privući mušice, a kada ulete u vašu zamku, neće moći izaći van.

Ako koristite ocat, svaki ga dan, dva zamijenite novim.

Upravo se čita

Image
OVO JE SVE

Ovo je najlegendarniji video 'trenera svih trenera': 'Gaziš ko slon, a ne ko srna ko što ja oću'

Evo još nekoliko korisnih savjeta kako se riješiti vinskih mušica.

Prvo što morate napraviti je eliminirati ono što privlači mušice. Napravite inspekciju svega po kući i pronađite ostatke trule ili prezrele voćke koje odmah morate baciti, kao i krumpir ili luk ako vam dulje vrijeme stoje u vrećici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Detaljno očistite sve površine u kojima vam se skrivaju mušice, posebice obratite pozornost na kantu za smeće. Poklopac s unutrašnje strane je veoma bitan, očistite ga kao i kutevi na kojima ostaje hrane. Sve dobro očistite i ne dozvolite da dolaze nove.

Više s weba

Pročitajte još

shimmer fallback
Obrazovni sustav

Titula stručnog prvostupnika VŠS ili VSS

Image
Pravila u pisanju

Padeži i padežna pitanja

Više s weba