OGLAS

Čišćenje doma

Znate li kako ukloniti miris vlage u sobi?

Image
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL

Često si postavite pitanje kako ukloniti miris vlage u sobi? Donosimo nekoliko korisnih savjeta kako ukloniti miris vlage u sobi ili bilo kojoj drugoj prostoriji

23.8.2018. u 16:39/ Vijesti.hr

Kako ukloniti miris vlage u sobi ovisi od toga odakle miris vlage dolazi. Vlaga može dolaziti iz namještaja, ako imate starinsku komodu ili ormar koji zaudara po njoj.
Prvo prebrišite njihove površine izvana i iznutra alkoholnim octom, a potom u unutrašnjost namještaja stavite spremnike u koje ste ulili ocat i pustite da tako otvoreni stoje preko noći. 

Ako imate u sobi tkaninu i odjeću u koje se uvukao miris vlage, njih je moguće osvježiti pranjem u perilici za rublje u koju ste ulili šalicu alkoholnog octa. 


Uredili ste stan ili samo sobi i nakon određenog vremena na svježe obojenom zidu stvaraju se neugodne žuto-smeđe mrlje. To je znak da vam problem u tom dijelu stana  stvara upravo vlaga. Ne znate ni kako je nastala, a niti kako ukloniti taj miris vlage u sobi.

Razlog povišene vlažnosti zraka u vašoj sobi je problem s kojim se mnogi suočavaju i koji se može riješiti.

Najveći problem koji visoka vlaga u zraku može uzrokovati je taj da će to potaknuti razvoj plijesni, a onda nastaje još veći problem.
Plijesni vole vlagu pa se mogu brzo i razmnožiti. Tako se mogu razviti mnoge bolesti, uključujući alergije i astmu.

Visoka vlaga šteti svemu u sobi a prvenstveno posteljini i vrlo se lako skupi. 

Pretjerano znojenje dovodi do stvaranja vlage na tkaninama, posebno u vašem krevetu i posteljini pa dolazi i do oštećenja tkanina.


Prvo pravilo kako ukloniti miris vlage u sobi je da pravilno prozračujte spavaću sobu. Pravilnim prozračivanjem možete smanjiti vlagu i ukloniti neugodne ili ustajale mirise.
Znamo da se vlaga najčešće stvara na hladnijim mjestima spavaće sobe. U kutevima, na vanjskim zidovima i prozorskim okvirima.

Spavaću sobu trebali bi prozračiti dva puta na dan, a može i češće posebno ako već imate problem vlage. Prozračiti znači širom otvoriti prozore na barem pet minuta tako da se topao i vlažan zrak će se zamijene hladnim i svježim, a vi ćete nakon toga spavati kao beba.

Drugo rješenje kako ukloniti miris vlage u sobi je da u spavaću sobu dodate odvlaživač zraka. Sprave koje se danas mogu kupiti bilo gdje vrlo su korisne.

Postoji i treće preventivno rješenje kako ukloniti miris vlage u sobi, a to je da sušite vaše rublje vani na otvorenom kad god je to moguće.


Upravo se čita

Image
sam pozvao policiju

Muškarac (84) brutalno tukao suprugu do smrti. Svemu prethodila svađa oko računa za veterinara

Sušenje mokrog rublja u zatvorenoj prostoriji izaziva i vlagu i zato kad god je moguće objesite odjeću vani na otvorenom. Bolje će se osušiti i bolje će mirisati - po svježem zraku.

Za kraj donosimo još jedan praktičan savjet kako ukloniti miris vlage u sobi, a to je da se poslužite solju. Sol odlično može apsorbirati vlagu u svim prostorijama, a odlična je i za uklanjanje mrlja plijesni s odjeće.

Pronađite što ravniju ili širu posudicu pa je napunite s jednim kilogramom grube soli i stavite je na mjesto koje vama najbolje odgovara.

Nakon par dana primjetiti ćete kako je sol apsorbirala mnogo vlage.


Viola boje mora
Love island Australija
Svjetsko prvenstvo u rukometu za žene 2023.
Palm springs
Ljubav je na selu
default_cta
Konobari do daske
Igra moje sudbine
Život na vagi
Tri sestre
Barapapa
default_cta

Više s weba

Pročitajte još

Image
Geografija i turizam

Predivno jezero Borovik: Ne znate kamo za vikend? Ova zelena oaza u Slavoniji ima terapeutski učinak


Više s weba