Voćarstvo

Znate li kako zasaditi ananas u vlastitom domu?

Image

ananas ananas

Nakon što pojedete ananas, nemojte baciti zeleni dio, jer možete uzgojiti lijepu sobnu biljku vrlo jednostavnu za održavanje, pročitajte zato kako zasaditi ananas

14.11.2018. u 23:13/ Život i stil

Ananas je vrlo ukusno voće, ali je i jako zdravo. Odličan je ljeti jer je pun vode koju trebamo. Rashlađen je idealna slastica. Zbog bogatstva nutritivnih vrijednosti, ananas možete jesti cijelu godinu. A jeste li razmišljali da sami uzgojite svoj ananas? Znate li kako zasaditi ananas u vlastitom domu?
U nastavku ćemo vam objasniti kako zasaditi ananas i kako da ga ispravno uzgojite.

Postoje dvije metode koje smo pronašli. Te metode nam na različite načine preporučuju kako zasaditi ananas i kako uzgojiti novo korijenje. 
Jedna metoda  je da odrežete vrh ananasa i jednostavno ga stavite u odgovarajuću posudu s vodom. Ostavite ga na suncu i zelenilo ananasa će pustiti korijenje.

Prema drugoj metodi, prvo treba odrezati zeleni vrh ananasa odmah uz plod. Nakon toga treba pažljivo, ali sigurno, skinuti donje slojeve zelenih listića sve dok vam ne ostane lijepi izgled dugih listova s prostorom za rast korijenja, taj dio koji će ličiti na poriluk, treba staviti u vodu da biljka pusti korijenje te zatim posaditi u zemlju.

Posadite ga u zemlju koja je puna nutritivnih vrijednosti. Pazite da je pripremite tako što ćete je obogatiti kompostom i gnojivom, i to u obilnim količinama. 
Plod naravno nećete dobiti odmah, jer biljka prethodno treba narasti i ojačati, a i morat ćete je presaditi u veću posudu. Zemlju gnojite barem dva puta godišnje, u veljači i srpnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada biljka dovoljno ojača i postane stabilna, pustit će cvijet iz kojeg će narasti plod ananasa. Cvijet traži barem 8 sati danjeg svijetla da bi uspio. Plod naravno, neće biti kao onaj koji kupujete u dućanu, ali vaš trud će se isplatiti. Budite strpljivi i to je sve što je potrebno znati za početak ako vas zanima kako zasaditi ananas.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Upravo se čita

Image
sve se komplicira

Zambijski ured za migraciju: 'Hrvate čeka kazneni progon, sutra bi trebalo biti novo ročište'

Više s weba

Pročitajte još

shimmer fallback
Obrazovni sustav

Titula stručnog prvostupnika VŠS ili VSS

Image
Gramatika

Kako se piše osnovna škola? Zapamtite pravilan oblik pisanja

Više s weba