Voćarstvo

Znate li koja je najkrupnija trešnja na svijetu

Image

najkrupnija trešnja na svijetu

Foto: pixabay.com

Ako u svom vrtu želite imati najkrupniju trešnju na svijetu neka to bude trešnja Carmen jer ona s pravom nosi ime najkrupnija trešnja na svijetu

14.1.2019. u 19:55/ Život i stil

Najkrupnija trešnja na svijetu ima tamnocrvene, divovske, hrskave plodove, koji su i čarobne arome. To je trešnja Carmen o kojoj donosimo nešto više informacija u nastavku

Plodovi najkrupnije trešnje na svijetu su oblika bubrega, meso im je crveno, hrskavo i jako sočno pa je trešnja Carmen zbog toga i najskuplja trešnja na svijetu.

Trešnja Carmen je vrsta trešnje koja može doseći konačnu visinu od 4 do 8 m. Za uzgoj joj je potreban položaj koji mora biti sunčan odnosno polusunčan.
Plod koji trešnja Carmen daje je vrlo debeo (do 15 g). Plod je taj koji joj je osigurao naslov "najkrupnija trešnja na svijetu" i koji zadržava bez premca.
Vrlo je otporna na zimu, a vrijeme berbe za ovu vrstu je početkom lipnja. Dozrijeva krajem 5 mjeseca i početkom 6 mjeseca.
Meso ploda trešnje Carmen je jako sočno, slatkog okusa. Promjer ploda može biti i do 33 mm. Aroma je čudesno harmonična.

Potrebno je raditi gnojidbu na svake 3 godine, kao i orezivanje.
Rodno stablo se orezuje ljeti, a mlado stablo u proljeće. Stablo voćke raste srednjom brzinom i ima lijepu krošnju. 
Najkrupnija trešnja na svijetu nije samooplodna vrsta.  Dobar oprašivač joj je Katalin, ali i druge vrste trešanja.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
razlike

Saznajte što je polupansion i po čemu se razlikuje od punog pansiona?

Više s weba