pčelinji proizvod

Znate li što je perga?

Image
Foto: pixabay.com

Perga je fermentirana pelud koja sazrijeva 15 dana u saću, a bogata je zdravim mikroorganizmimima i jedan je od najskupljih pčelinjih proizvoda

6.9.2017. u 14:48/ Vijesti.hr

Svi pčelinji proizvodi su jako hranjivi i ljekoviti i mnoštvo njih, posebice pelud, matična mliječ i propolis se koriste za sprečavanje i liječenje raznih bolesti, te jačanje organizma. No, znate li što je perga?

Perga je pored matične mliječi najskuplji i najljekovitiji pčelinji proizvod koji sadrži 200 mikroorganizama obogaćenih proteinima, šećerima, ugljikohidratima, prirodnim kvascima i vitaminima.

U 100 grama perge nalazi se 13 miligrama rutina koji je poznat po tome da jača stijenke krvnih žila. Što je pergina svrha? Zbog mnoštva zdravih mikroorganizama perga se koristi za liječenje kardiovaskularnih bolesnika i anemičnih osoba. Koristi se za ubrzavanje organizma i učvršćivanje kostiju.

Što je perga? Perga je zapravo fermentirana pelud koja je 10 puta hranjivija od obične peludi, a ako se duže koristi jača imunitet i spriječava nastanak pojedinih bolesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
Geografija

Koji su najveći gradovi u Njemačkoj

Više s weba